Bugün Sivas’ta Trabzon futbolu adına önemli bir müsabaka vardı.
birinci lige yükselme mücadelesi için  TFF 2.lig play-off final maçı olan bu müsabakada 1461 Trabzon ile Iğdırspor karşı karşıya geldi.

Maça Trabzonlu futbolseverler oldukça ilgi gösterdi. Öyle ki Trabzon’dan kalkıp Sivasa 1461 Trabzon’a destek vermek için binlerce taraftar gitti. 

Ayrıca çevre illerden Sivas’a gelen Trabzonlu ve Trabzonsporlu futbolseverler kendilerine ayrılan bölümü doldurdular. 

Aynı şekilde Iğdırsporlu taraftarlar da kendine ayrılan bölümü doldurdular, ayrıca Trabzon taraftarından sayıca daha fazla gözüktüler, bunun nedeni ise Sivasspor‘lu taraftarların Iğdırspor‘a destek vermesiydi.

Maça her iki takımda stresli, temkinli ve mücadelesi yüksek bir oyunla başladılar. Iğdırspor’un 1461 Trabzon’a göre daha çok pozisyon bulduğunu gözlemledik ancak, bulduğu bu pozisyonlarda kaleye isabet sağ LASSA da çok etkili pozisyonlar değildi.

1461 Trabzon Iğdırspor’a göre daha kalitesi yüksek oyunculardan kurulu bir takım ancak, anlaşılması imkansız bir şekilde 1461 Trabzon’un stresli ve buna dayalı korkak bir oyun sergilediğini de gözlemledik.

Iğdırspor’un daha hareketli üçüncü bölgede daha çok gözüken bir takım olmasına rağmen tecrübesiz ve bir o kadar da beceriksiz olduğunu ilk devre itibarıyla gözlemledik.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan inanılmaz derecede takdir haklarını Iğdır spordan yana kullandığını gördük, açık ve aleni şekilde Iğdırspor’u koruduğunu izledik. 

Ve hakemin maçın ilk devresine ilave ettiği 6 dakikalık süre içerisinde, 1461 Trabzon’dan Tunahan Ergül’e, rakip oyuncunun arkadan ayağına direk basması gerekçesiyle VAR’ın da uyarısını dikkate alarak kırmızı kart gösterdi.

Hakem efendinin, maçın 27. dakikasında 1461 Trabzon kaptanı Abdurrahman’ın yerde yattığı bir pozisyonda direk alt baldırına basılarak sakatlanmasına neden olunan pozisyonda ne hikmetse VAR devreye girmedi. Bu pozisyonda kasti hareket olduğu gerekçesiyle Iğdırspor‘lu oyuncu kırmızı kart ile ihraç edilmeliydi. 

1461 trabzon’da, Stres ve buna dayalı korkak futbolun bir de bir eksikle ikinci devresi nasıl oynanacak ben de merak içerisindeyim. Maçın ilk devresi 0-0 beraberlikle geçilerek sona erdi.

Bu Volkan Bayarslan denen yeteneksiz ve vasıfsız hakemin Trabzon’la alakalı sevimsiz bir isim olduğu ayan beyan ortadayken, neden hala Trabzon maçlarına verilir ve neden buna camiada halen tepki koyulmaz anlamış değilim.

Doğal olarak bir eksik kalan 1461 Trabzon, biraz daha defansif anlayışla sahada yer alan bir zihniyetle ikinci devreye başladı ve bunun handikapını daha ikinci yarıının ikinci dakikası olan 47. dakikada yaşadı. 

Iğdırspor‘un ceza sahası içerisine gönderdiği bir topta, 1461 Trabzon’dan Taha Can bu topa ters ve düzgün bir vuruşla Iğdırspor golü olarak kendi ağlarına gönderdi.

İkinci devreye bir eksik ve üzerine bir de 1-0 geride başlamak kendi adımıza oldukça büyük bir handikaptı.

Eksik kalan 1461 ilk yarıya nazaran, maçın son 30 dakikalık diliminde daha iyi oynadı. İyi mücadele ettik ancak ve maalesef hakem triosu geçemedik.

Özellikle bu maça Iğdır‘ı birinci lige çıkarmak için organize olarak geldiler diye düşünmemek elde değil. Bütün taktir haklarını Iğdır‘dan yana kullanmasının yanında bariz, kartlık pozisyonları es geçerek 1461 Trabzon’u resmen doğradılar.

1461 Trabzon’un başkanı sevgili Celil Hekimoğlu maçın bitimine 15 dakika kala resmi Twitter hesabından bir Tweet attı.
“ paranın adaleti satın alabildiği yerde bizden bu kadar” 

Bu tweet oldukça manidar bir tweet‘tir.
Türk futbolunu yönetenler ve bu maça atanan hakemler, bu hakemleri oraya atayanlar, 1461 Trabzon‘u bu Iğdırspor‘un karşısında ezenler doğrayanlar, siz Türk futbolunun 100 karasısınız. Lütfen elinizi artık futbolumuzdan çekiniz.

Yazıklar olsun, yazıklar olsun ki hak edenin hak ettiğini elde edemediği bir ortamda yaşıyoruz. Bunu özellikle futbolda fazlasıyla hissediyoruz ki 1461 trabzon’da net bir şekilde bunu Sivas’ta yaşadı.

Utanmaz, uslanmaz, arlanmaz, akıllanmaz, bıkmaz, asla vazgeçmez ve ruhlarını paraya satarlar! Maalesef bu tipler hayatımızın içinde ve futbolun tam ortasında yer almaktadır. Bu nasıl düzelecek artık kimse bilmiyor.

Çok mu zor 90 dakikalık 1 mücadele içerisinde adilane yönetim göstererek hak edenin turu geçmesini temin etmek?
Adaletli davranmak, çok mu zor? Gerçekten soruyorum bu çok mu zor? Hiç satmadan, satın almadan, satılmadan bir iş beceremeyecek misiniz?

1461 Trabzon Iğdırspor’un da skoru koruma içgüdüsü ile defansif anlayışa çevrildiği dakikalarda oyunda baskı kurarak pozisyonlar buldu ancak golü bulmakta zorlandı.

Net bir şekilde kaleciyle karşı karşıya kalan Trabzonlu oyuncuyu, kalecinin topla alakası olmayan pozisyonda yere düşürmesini kötü zihniyet es geçti maalesef ve 1461 Trabzon’un eşitlik sayısını elde edebileceği penaltı kararını maalesef vermediler. 

Ve maç Iğdırspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona ererek, birinci lige çıkma hakkını Iğdırspor kazandı.

Allah görüyor ve futbol aklı, içinde azıcık futbol sevgisi olan herkes de gördü ki resmen 1461 Trabzon’u hakemler eledi. Trabzon ismi o kadar büyük ki resmen organize olarak gelip maça çıktılar, yönettiler ve katlettiler.

1461 Trabzon’un birinci lige çıkması Trabzon futbolu ve Trabzonspor adına çok önemli bir olay olacaktı. Zaten başkan Celil Hekimoğlu birinci lige çıktıklarında Trabzonsporla oyuncu alışverişi yapabileceklerini ve oyuncu gelişimi ile Trabzon futbolun gelişimi adına önemli katkılar sağlayacaklarını belirtmişti.

Canın sağ olsun Celil başkanım, oyuncularınızın da hocanızın da canı sağ olsun sevgili başkanım, sizde bu azim bu istek ve bu arzu olduğu sürece, futbol sevginiz artarak devam edecektir ve bu Trabzon ve Trabzonspor’a katkı vereceği gibi, Türk futboluna da katkı sağlayacaktır. Sizi gerçekten tebrik ediyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber