Biz vatan sevgisi nedir? Bilmiyoruz. Bizler vatanı, milli değerlerimizi, bize has olan değerli şeyler ne varsa yok etmeye çalışıyoruz. Yaylaları görünce de vatan sevgimizin tekrar sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Yaylalarımıza yayla olmaktan çıkmaktadır.

Yaz geldi. İnsanlar insanlığın büyük çabası ile başardığı iklim değişikliği nedeni ile daha serin yerlere kaçmaya çalışmakta hissediyor kendini. Birde yoğun çalışma sonucunda biraz olsun dinlenmek ve ailesi ile dağda, kırda zaman geçirmek istiyor. Geçirsin buna kimsenin itirazı olmaz. İtirazımız güzel geçirdiğimiz yerleri aldığımız gibi bırakmamak. Oraları daha da kirletmemek. Bilmemiz gereken doğayı korumak vatanı korumak, dünyayı korumak olduğunu bilmeliyiz. Doğaya saygılı olmalıyız ki oda bize nimetlerini sunsun.

Bazen asıp kestiğimiz nerde o bizlerin gurla savunduğumuz vatanımızı seviyoruz naraları. Piknik yaptığımız bu yerleri bile temiz tutamıyoruz. Daha sonra geliyoruz kendimize toz kondurmuyoruz. Bu vatanın her köşesi bizler ait değil m? Neden yaylalarımızı, toprağımızı, ormanlarımızı çöplük alana çeviriyoruz.

Vatanı sevmek sadece vatan için savaşmakla belli olmaz. Vatanı sevmek bu vatan için mücadele etmektir. Bu mücadele zamanı gelir savaşla olur. Zamanı gelir doğasını kirletmemekle olur. Yeri gelir vatan evlatlarını eğitmekle olur. Yeri gelir bu vatan için yeni icatlar yaparak olur. Yeri gelir spor ile olur. Yeri gelir sanatla olur. Yeri gelir hakkıyla tarlada, fabrikada, ticarette çalışarak olur.

Yani yapacağımız iş olsun, ticaret olsun, tatil olsun, piknik olsun ama her ne olursa olsun kendi değerlerimize sahip çıkarak yapmamız gerekir. Kendi menfaat ve arzularımıza göre hareket etmemeliyiz. Geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için ve daha güzel bir vatan bırakmak için doğmamıza sahip çıkalım, yaylalarımızı temiz tutalım ve yaylaları kendi menfaatlerimizin beşinde beton yığınlarına bırakmayalım. Daha sonra ne gidilecek yayla buluruz ne de piknik yapılacak vatan buluruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber