Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

KTÜ, Türkiye’ye Özgü Kadın Konukevi Modeli İçin Harekete Geçti

Bölgesel

 “İhtisaslaşmış Kadın Konukevleri Hizmet Modelinin Geliştirilmesi” Projesi Tanıtım Toplantısı, yoğun katılımla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından TÜBİTAK KAMAG 1007 Programı kapsamında desteklenen “İhtisaslaşmış Kadın Konukevleri Hizmet Modelinin Geliştirilmesi” Projesi Tanıtım Toplantısı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Hüseyin Mollaoğlu, Rektör Yardımcımız; Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Prof. Dr. Ali Temiz ile akademisyenler katıldı.

Vali Yıldırım’dan Teşekkür

Yapılacak olan çalışmanın çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Trabzon Valisi Aziz Yıldırım,

kadın konukevlerinin devletin sosyal sorumluluk anlayışının bir yansıması olduğunu belirterek, “Aile toplumun temel taşıdır. Aile ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar güçlü olur.  Kadın konukevleri zaruri hallerden doğmaktadır. Hep söylüyoruz. Devlet kimsesizlerin kimsesidir. Devlet, konukevlerinde kalan kadınlar için gereken her şeyi ve her tedbiri alıyor. Ama bu proje çok önemli emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye Özgü Hizmet Modeli

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise toplantıda yaptığı konuşmada, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın projede müşteri kuruluş olarak yer aldığı ifade ederek “TÜBİTAK KAMAG 1007 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı 'İhtisaslaşmış Kadın Konukevleri Hizmet Modelinin Geliştirilmesi' çağrısı kapsamında Üniversitemiz, 'Kadın Konukevleri Hizmetlerinde İhtisaslaşmış Bir Yaklaşım: Güçlenme ve Etkin Destekle Verimli Entegrasyon (GÜVEN)' isimli projesi ile desteklendi. Projede, Türkiye'deki kadın konukevlerinde sunulan hizmetlerin kalitesini ve etkinliğini artırarak şiddet mağduru kadın ve çocukların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilecek ihtisaslaşmış bir hizmet modeli geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca uluslararası iyi uygulama örneklerinden faydalanarak Türkiye'ye özgü bir hizmet modelinin oluşturulması hedeflenmektedir.” dedi.

İhtiyaç Profilleri Belirlenecek

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş ise toplantıda katılımcılara bir sunum yaparak proje kapsamında, kadın konukevlerinden yararlanan bireylerin sosyo-demografik özellikleri, şiddet deneyimleri ve sağlık durumları gibi çok yönlü veriler analiz edilerek ihtiyaç profillerinin belirleneceğini, Türkiye genelindeki kadın konukevlerinin mevcut durumunun incelenerek hizmet kalitesini artırmaya yönelik öneriler sunulacağını ifade etti.

Projenin Bütçesi 9 Milyon, 189 bin TL

Proje, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice Odacı’nın yöneticiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ozan Selçuk’un yürütücülüğünde, 9 farklı üniversiteden 22 araştırmacı ile sürdürülecek. Toplam bütçesi 9 milyon 189 bin TL olan ve kurum hissesi 705 bin 378 TL olarak belirlenen proje, 30 ayda tamamlanacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.