Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

KTÜ’de Siyaset Bilimi Zirvesi

Bölgesel

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 9-11 Ekim 2024 tarihleri arasında, 7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 9-11 Ekim 2024 tarihleri arasında Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. 9 Ekim 2024 tarihinde açılışı yapılacak olan bu önemli etkinlik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanındaki uzmanları, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirecek. Kongrede, küresel sorunlar tartışılacak ve çözüm önerileri sunulacak.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kongrenin Konuğu Olacak
Kongrenin 2. günü, 10 Ekim 2024 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kongreye onur konuğu olarak katılacak ve bir konuşma gerçekleştirecek.

Dünya genelinden 36 ülkenin temsilcisini bir araya getirecek olan kongrede, toplam 42 oturumda, bölgesel stratejilerden küresel güvenlik sorunlarına kadar geniş bir konu yelpazesi ile gündem oluşturulacak.

Kurum ve Üniversiteler Katılacak

Kongreye, T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), AIPA, CIWAD, ORSAM, SETA, Jeopolitik Öngörüsü Enstitüsü ve HARMOON gibi alanında saygın kuruluşlar katkı sağlayacak. Ayrıca çevre illerden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi gibi birçok akademik kurum da paydaş olarak etkinliğe katılım gösterecek.

Güncel ve Küresel Meseleler Ele Alınacak

Kongrede; İsrail’in Filistin’de yaptığı katliam, KKTC’nin bağımsızlığının 50. yılı ve Hindistan-Türkiye ilişkileri gibi önemli diplomatik gelişmelere dair büyükelçilik sergisi düzenlenecek. Bunun yanı sıra yapay zekâ teknolojilerinin uluslararası siyasete etkileri, yeni silah sistemleri ve ekonomik yenilikler gibi güncel konular da kongrede tartışılacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.