Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

MANLE ŞELALESİ İLGİ ÇEKİYOR TESİS BEKLİYOR İKİZDERE MERKEZDEKİ ŞELALE YERLİ YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK YERİ

Bölgesel

İlçe merkezine 800 metre uzaklıkta Yeşilyurt Mahallesinde bulunan Manle Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak yeri oldu.

İSMET KÖSOĞLU

Rize yaylalarından ayrı Şelaleleriyle de tanınan bir şehir oldu. İkizdere ilçesinin Yeşilyurt Mahallesinde bulunan merkeze çok yakın Manle Şelalesi iki kademeli ve yaklaşık olarak 30 metre yüksekliği ile yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Karadeniz’in gizli kalmış mekanlarından çevresi bozulmamış Manle Şelalesi yeterli tesisi olmasa da son yıllarda adını duyurmaya başladı. Tesis yapımı konusunda İkizdere Belediyesi tarafından hazırlanan projeye Bakanlıktan ödenek bekleniyor. Projede şelaleyi daha yakından gezmek için yürüyüş yolları, oturma yerleri gibi sosyal donatılar yer alıyor. Şelaleden akan suyun meydana getirildiği gölde yüzme ve balık avlanması konusunda da çalışmaların yapılabilirliği önem kazanıyor. Şelale özellikle hafta sonları yerli yabancı birçok turistin çok ilgisini çekiyor.

Manle Şelalesi nerede, nasıl gidiliyor

İkizdere Yeşilyurt Mahallesinde bulunan Manle Şelalesine gitmek için özel araçlarınızla ulaşımı yapabilirsiniz. Manle Şelalesi’ne Rize dışındaki bir şehirden geliyorsanız öncelikle Rize’ye ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Rize’ye ulaşım sağladıktan sonra şehir merkezden İkizdere ilçesine giden dolmuş araçlara binilmesi gerekmektedir. Yeşilyurt mahallesinde bulunan Manle Şelalesi ilçe merkezine yaklaşık 800 metre mesafede bulunuyor. 15-20 dakikalık bir yürüyüş mesafesi ile Manle Şelalesi’ne ulaşılır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.