Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

RİZE ARTVİN TABİP ODASI BAŞKANLIĞINDAN YENİDOĞAN ÇETE AÇIKLAMASI

Bölgesel

‘’YENİDOĞAN ÇETESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ’’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize Artvin Tabipler Odası Başkanlığı son günlerde gündemden düşmeyen Yenidoğan Çetesi hakkında kamuoyuna bir açıklama yayınladı.

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanlığının açıklaması şu şekilde’’ Yenidoğan bebeklerin yöntem açısından usulsüz, tıbbi açıdan yetersiz, insani açıdan uygunsuz yoğun bakım ünitelerinde alıkonulmasına dehşetle şahit oluyoruz. SGK üzerinden aziz devletimizin, masumane duygular değerli ailelerin dolandırıldığı bu menfur hadiseyi şiddetle kınıyoruz. ’Yenidoğan’’ gibi saf bir kelimeyle’’çete’’kelimesini yan yana getiren bu cinayetlere lanet ediyoruz.

Yenidoğan Çetesi adıyla kamuoyuna yansıyan gelişmeler oldukça vahimdir. Şerefli bir Türk Cumhuriyet Savcısına, makamında ‘’kaleminin kırıldığının’ ’söylenmesi, kendini müsteşar olarak tanıtan bir sahtekarın savcımızı ölümle ve ailesine zarar vermekle tehdit etmesi hepimizin vicdanında derin yara açmıştır.

Çetenin üyesi olan kişilerin kendi aralarında cereyan eden ve kayıtlara geçen yazışmalar olayın elebaşlarından birinin PKK terör örgütü elemanı olarak cezaevinde yatarken ‘’topluma kazandırılmış’’ olması ve hekim olarak çalışmaya devam etmesi, milyonlarca lira dolandırılan devlet kurumlarımız ve en önemlisi acımasızca katledilen yavrularımız gayet tabi şekilde kamuoyunda infial uyandırmıştır.

Türk Milletinin fedakâr hekimlerini ve sağlık çalışanlarını hiçbir şekilde temsil etmeyen, mesleki itibarımızı zedeleyen, elindeki imkanları ve yetkileri, Türk Devletinin ve Türk Milletinin menfaatine kullanmak yerine para için ihanet çemberi oluşturan kişi ve kuruluşların en ağır cezaları almasını temenni ediyoruz.

Bu hadisenin vatandaşlarımızda oluşturduğu’’güvensizlik’’duygusunun telafi edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yoğun bakım üniteleri, birçok meslektaşımızın ve sağlık personelinin gayet özverili bir şekilde çalıştığı çok önemli yerlerdir. Dolandırıcı, cani bir çete yüzünden bu gibi yerlere itimadın kaybolması ve gerçekten tedaviye ihtiyacı olan bebeklerin tedavisiz daha büyük acılara sebep olacaktır.

Adli ve idari merciler, özellikle Sağlık Bakanlığı bu olayın üzerinde ihtimamla durmalıdır. ’’Yenidoğan Çetesi’ ’ne benzer bir yapılanmanın olup

olmadığı tüm şehirlerimizde derin bir şekilde araştırılmalı, ailelerin güveni yeniden tesis edilmelidir.

2023 yılından bu yana olası müdahaleleri ve suçluların kaçışını engelleyerek gizlilikle yürüten dahli olan tüm kişi ve kuruluşları hassasiyetle inceleyen ve süreci titizlikle ve gizlilikle yürüten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin ilgili kuruluşlarının cesaretli ve dirayetli olmasını temenni ederiz.

Milliyetçi Hekimler Derneği olarak kurumların Türk Milletine ve Devletine yakışır çalışmalarında yanlarında olduğumuzu bildiririz.

Rize Artvin Tabipler Odası Başkanlığı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.