Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Sağlık Hakkı Derneğinde Görev Değişimi: Prof. Dr. Tevfik Özlü’den Prof. Dr. Sedat Bostan’a

Bölgesel

Sağlık Hakkı ve Sağlıklı Yaşam Derneğinin (HAKSAY) 8. Genel Kurulu 5 Ekim 2024 tarihinde Mercure Otel’de yapıldı.

Dernek başkanı ve doğal lideri Prof. Dr. Tevfik Özlü konuşmasında “Kurucu başkanı olduğum HAKSAY’yı (Sağlık Hakkı ve Sağlıklı Yaşam Derneği) daha ileriye götürecek yeni bir ekibe gönül huzuruyla devretme mutluluğunu yaşadım. Bu dernek çatısı altında çok güzel ve başarılı faaliyetler yürüttük. Kongreler, kurslar, sempozyumlar, bilimsel araştırmalar, medya aktiviteleri, kurumsal işbirlikleri gerçekleştirdik. Ülkemizde sağlık hakkı kavramının yerleşmesi ve bu alandaki uygulamalara ciddi katkıda bulunduk. Bu süreçte bize destek veren, ilgi gösteren tüm kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulumuzu tebrik ediyor, başarılar diliyorum. HAKSAY yönetiminden kendi isteğimle ayrılmama karşılık, derneğin üyesi ve bir HAKSAY gönüllüsü olarak her türlü katkı vermeye elbette devam edeceğim.” dedi.

Genel Kurulda Dernek Başkanlığına, önceki dernek başkan yardımcısı Prof. Dr. Sedat Bostan seçildi. Dernek yönetim kurulunda Prof. Dr. Murat Topbaş, Prof. Dr. Sermet Yıldırmış, Prof. Dr. Aliosman Beldüz ve Sare Balçık yer aldı.

HAKSAY’ın yeni başkanı Prof. Dr. Sedat Bostan; “Tevfik Özlü hocamdan böyle bir görevi devralmak bizi onurlandırdı. Sağlık Hakkı konusunda dernek üyelerimiz ile birlikte yürüteceğimiz projeler ve faaliyetlerle sağlık hizmetlerinin etkili, verimli sunulması ve toplumun sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin yükseltilmesine yönelik katkı yapmaya devam edeceğiz.” dedi. Dünya Sağlık Örgütünün 2024 yılı için “Sağlığım Hakkımdır” temasını gündem yaptığını da belirterek, bir insan hakkı olarak sağlık hakkının ulusal ve uluslararası düzeyde gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.