Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Tarih 2024 ve Trabzon’da kanalizasyonlar hâlâ denize akıyor.

Bölgesel

Hani Trabzon’a İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kurulacaktı? Ne oldu? Neden kurulmadı? Bize göre Trabzon’un en öncelikli sorunlarından biri bu kanalizasyon sorunudur.

İktidar tarafından sürekli halkımız kandırılmıştır. Sürekli yapılacak, yapılıyor, ÇED raporları hazırlanıyor, ihaleye çıkılıyor, "Yaparsa AK Parti yapar" naraları atılıyor ve günün sonunda yapılan bir şey yok; kanalizasyonlar hâlâ denize akıyor.

Pelitli’de uluslararası bir firmanın otelinden inşaat aşamasında şartnamede kanalizasyon arıtma tesisi isteniyor, firma milyonlarca dolar harcayarak tesisi kuruyor. Fakat otelin bitişiğindeki lüks konutun kanalizasyonları otelin yanından denize akıyor ve otelin önündeki plajda ise insanlar denize giriyor. Bu sadece küçük bir örnek. Trabzon’un kanalizasyonları tamamen denize akıyor. Samsun Büyükşehir 10 yıl önce, 2014 yılında, biri batıda, diğeri doğuda olmak üzere iki adet Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurmuş. On yıldır Samsun’un denizine kanalizasyon ve atık su akmıyor. Ve Samsun’da iktidar partisinin belediyesi var. Trabzon’un kadersizliği, şanssızlığı ya da ikbalsizliği nereden geliyor? Neden Trabzon yatırım alamıyor? Neden Samsun yapıyor da Trabzon yapamıyor? Trabzon’un iktidar partisi milletvekilleri ne iş yapar, çok merak ediyoruz.

İYİ Parti Trabzon il yönetimi olarak hükümeti ve Trabzon Büyükşehir Belediyesini göreve çağırıyoruz. Bir an önce Trabzon’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi ivedilikle gündeme alınmalı ve yapılmalıdır. Kısa sürede sahil hattı boyunca hiçbir bölgede atık suların denize dökülmesi söz konusu olmamalıdır. Afaki bütçe şartları gereği yapılamayacak projeler ertelenmeli, bunların yerine Trabzon için çok daha elzem olan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurulmalıdır. Büyük şehirlerin en büyük sorunu atık su kanalizasyon arıtmasıdır. Halk sağlığı ve yaşanabilir bir kentin olmazsa olmazıdır. Uçan tren, kaçan tren, hızlı tren, raylı sistem, yaylı sistem palavralarını bırakıp Trabzon için gerçekten acil bir ihtiyaç olan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerini şehrimize kazandıralım. Kazandıralım ki Trabzon’u bir deniz kenti yapalım. Kazandıralım ki sağlıklı bir ekosistem oluşturalım. Kazandıralım ki Trabzon için gerçekten bir hizmet yapmış olalım.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.