Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Zorlu: Çöp konusunda yalnız bırakıldık

Bölgesel

Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda söz alarak, çöp konusunda Ortahisar Belediyesi’nin çifte standartla karşılaştığını ifade etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantılarının ilki bugün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında belediye başkanları ve meclis üyeleri 20 Eylül tarihinde Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde gerçekleşen sel ve heyelan afetlerinden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, ilçesinde selin oluşturduğu tahribatı giderme çalışmalarına destek veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya teşekkür etti. 
Ekim ayı faaliyetlerinin sunumuyla başlayan toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gündem dışı söz almak isteyen meclis üyelerine söz verdi. Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda söz alarak, Ortahisar Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde yaşadığı çöp sorunuyla alakalı konuştu.
“ÇÖP KONUSU BİZİM EN PROBLEMLİ KONUMUZ OLDU”
Sözlerine Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde gerçekleşen sel ve heyelan afetlerinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin gündemi meşgul eden çöp sorununu yaşarken yalnız bırakıldığını ifade etti. Zorlu, Ortahisar ilçesinde taşınan çöpleri, kendilerine alternatif bir alan gösterilmemesi ve çöp toplamaya devam etme zorunluluğundan dolayı daha önce de çöp dökülen bir alana döküldüğü bilgisini paylaştı. Zorlu sözlerine şöyle devam etti; “Doğu ilçelerimizde yaşanan sel felaketinden dolayı TRABRİKAB ve sizler tarafından çöp araçlarımızın bölgeye gönderilmesi istendi. Biz de destek amaçlı gönderdik, fakat istenmeyen nahoş bir olay yaşandı. Araçlarımız ve personelimiz 11 saat alıkonuldu. 12-13 saat boyunca çöp toplayamadık, aşırı bir yığılma oldu ve sosyal medya üzerinden birçok eleştiriye maruz kaldık. Bunun üzerine çöp toplamaya devam edebilmek için, dolu olan araçlarımızdaki çöpleri sizlerin ve önceki başkanlardan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da daha önce çöp döktüğü alana boşaltmak zorunda kaldık. Fakat bundan sonra çöp konusu bizim en problemli konumuz oldu.” 
“DEVLETİ ANCAK CEZA YAZARKEN YANIMIZDA GÖRDÜK”
Konuşmasının devamında söz konusu alana çöp boşalttıktan sonra vahim bir tabloyla karşılaştıklarını belirten Zorlu, “Daha önce de katı atık konusunda, katı atık bedellerini almayacağınızı söylemiştiniz ve belediye başkanımızla da buna karşı çıkmıştık. Bizler bu kararınızın geçerli olmaması için mahkemeye gittik. Mahkeme de bizi haklı buldu. Sizler de sanıyorum ki istinafa gitmek üzeresiniz. Fakat sizin katı atık bertaraf bedellerini toplamamanızdan dolayı bizim 2 buçuk milyon lira gibi bir kaybımız var. Ayrıca biraz önce bahsettiğim çöpleri de dökmemiz nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 buçuk milyon liralık cezayla karşılaştık. Yani hem siz bizi 2 buçuk milyon liralık gelirden mahrum bıraktınız, hem de 2 buçuk milyon liralık cezayla karşılaştık. Bu konuda yalnız kaldığımızı buradan belirtmek istiyorum. Devleti bu zor zamanımızda yanımızda göremedik ama devlet bize 2 buçuk milyon lira ceza yazarken yanımızda gördük ” diyerek serzenişte bulundu.  
RİZE’NİN AYRICALIĞI NEDİR?
Rize’nin çöpünün hala Trabzon’a getirildiğini hatırlatan Zorlu, “TRABRİKAB kurulurken alınan kararda; çöplerin 2017 yılına kadar Trabzon’da, 2017 yılından sonra da çöpler Rize’de depolanacağı yer alıyordu. Rize’nin çöpü hala Trabzon’a taşınıyor ve bunu biz temizlemek zorunda kalıyoruz. Rize’nin buradaki ayrıcalığı nedir? Cumhurbaşkanımızın memleketi olması mıdır? Bize 2 milyon 598 bin lira kesen bakanlık, Rize söz konusu olunca neden susuyor? Niye bunu söylüyorum çünkü Rize’de sel döneminde Ortahisar Belediyesi’nin yaptığının aynısını yapmıştır, çöpünü aktarma istasyonunun yanına dökmüştür. Bize dakikasında ceza yazan bakanlık, Rize’ye ceza yazmamıştır. Görmemiş, duymamış ve konuşmamıştır. Ama aynı şekilde CHP’li Pazar Belediyesi’ni görmüştür ve ona ceza yazmıştır. Bu çifte standardı halkımıza şikayet ediyorum” şeklinde konuştu. 
GENÇ CEVAP VERDİ
Zorlu’nun konuşmasının ardından konu hakkında açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı’da sadece Ortahisar Belediyesi’nin araçlarının engellenmediğini diğer ilçe belediyelerinin araçlarının da engellendiğini ifade ederek, iddialar doğrultusunda “Savcıya gitmeniz gerekirdi” dedi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazdığı ceza ile ilgili ise Genç, “Dava hakkınız var” ifadesini kullandı. Genç, tekrar söz hakkı isteyen Cüneyit Zorlu’ya söz hakkı vermedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.