Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-10-14 21:30:40

ÇAYKUR ÜRETİCİNİN SİGORTASIDIR

İSMET KÖSOĞLU

ismetkosoglu53@gmail.com 14 Ekim 2024, 21:30

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Yaz gitti çay bitti derken Eylül Ekim ayında mevsim sıcaklarının üzerinde seyreden hava şartları yaş çay toplanmasını da tetikledi.

Bölgemizde Çayın ve Üreticinin lokomotifi ÇAYKUR bahçede gelişen yaş çaya kayıtsız kalmadı.

3.çay sona erdi kampanyayı kapattı derken alımlara devam eden ÇAYKUR adeta 4.sürgün diyeceğimiz bir yaş çay alımı gerçekleştirdi.

ÇAYKUR 4. sürgün yaş çayı almasaydı ne olurdu biliyor musunuz.? Yaş Çay alım fiyatı özel sektöre mahkûm olunacağı için 10 TL ye kadar düşebilirdi. Üreticinin her daim yanında olan ÇAYKUR resmi kampanyası sona ermesine rağmen 4.sürgün alımlarına devam ederek üreticinin mağdur olmasını önlemiştir.

Sn. Genel Müdür Yusuf Ziya Alim ve ekibi bu konuda gerçekten önemli bir başarı göstererek üreticinin yüzünü güldürmüştür.

ÇAYKUR ayrıca, 2024 yılı boyunca bugüne kadar almış olduğu 779 bin ton yaş çay rekoltesiyle de tarihinin en yüksek çay aldığı 3. Sezon rekorunu kırdı.

---------

Derdimiz anayasa değil

AKP ye gelmeden önceki söylediklerini hatırlıyorum.

Bu hafta icraatıyla değil bir Üniversitenin öğretim yılı açılışında gündem olan Gazi Mustafa Kemalin ilk başkanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanlığına oturan Meclis Başkanının söyledikleri hiç yakışmadı.

Belki de yıllardır beklediği baklayı ağzından çıkarmış mı oldu.

Bu ne tahammülsüzlük ne aymazlıktır.

Değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk 4 madde arasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesi değiştirilmelidir anlamına gelen konuşma yaptı.

Bizde ‘’Anayasada yer alan "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" tabiri değiştirilmelidir. Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz’’ diyoruz.

Son söz olarak Rahmetli Nevzat Kösoğlu ağabeyimin meşhur deyişiyle "Dil ikileşsin, devlet, bayrak ikileşsin denir ise eğer kimse kusura bakmasın KILIÇ OYNAR..."

---------

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.