Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

“Gazze’deki Katliamı Unutturmayacağız”

Dünya

Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’dan, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi’nde Net Mesaj:

7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi’nin son gününe, “Gazze’de Katliam” temalı fotoğraf sergisi damgasını vurdu. Sergiyi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bu katliamı unutturmayacağız.” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından 9-11 Ekim 2024 tarihleri arasında Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, 7. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi’nin son gününde “Gazze’de Katliam” temalı fotoğraf sergisi açıldı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Coşkun Topal, Emekli Diplomat Muzaffer Akyıldırım, Emekli Kıdemli Albay Mustafa Çana, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin iştirak ettiği sergide, İsrail mezalimini aktaran görseller katılımcılara sunuldu.

Katılımcılara Teşekkür Etti

Geniş katılımlı bir kongreye ev sahipliği yapıldığının altını çizen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu tür kongrelerin, KTÜ’nün uluslararasılaşmasında önemli rol oynadığını aktardı. Çok sayıda paneli içerisinde barındıran kongrede, bölgesel stratejilerden küresel güvenlik sorunlarına kadar birçok konunun, geniş bir yelpazede, 42 oturumda ele alındığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, yurt içi ve yurt dışından kongreye iştirak eden akademisyenlere ve alanında uzman katılımcılara teşekkür etti.

“Ses Çıkaran Tek Ülkeyiz”

Açılışı yapılan Gazze’de Katliam Sergisi’ne ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Çuvalcı “Kongreye yaklaşık 250 civarında bilim insanı katıldı. Uluslararası bir kongre olması nedeniyle Gazze temalı bir fotoğraf sergisi bizim içinde anlamlı oldu. Öncelikli bebek, kadın ve çocukları, eli silahsız masum insanları katleden ve muhakeme yeteneğini kaybetmiş İsrail yönetimini bir kez daha telin ediyoruz. Birleşmiş Milletler’in de bu konuda elle tutulur önleyici bir çalışma yapmadığını görüyoruz. Bu vahşete, en fazla tepkiyi ülkemiz gösteriyor. Biz de bu noktada ‘Ne yapabiliriz?’ diyerek sergi açtık. Amacımız, bu katliamı daha geniş kitlelere duyurmak ve unutturmamaktır.” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.