Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Trabzonspor Lisesi Gelin görün ki adeta sorun yumağı haline gelmiş.

Eğitim

Trabzonspor Lisesi, okullarda sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli, ahlaklı ve elit sporcuların ortaya çıkması amacıyla açılan, branşlarında uzmanlaşarak uluslararası spor camiasında Türkiye’yi temsil edecek sporcu yetiştirmeye yönelik açılmış sayılı okullarımızdan biri.

Okulda çeşitli branşlarda öğretmen eksikliği yaşanıyor. İngilizce, tarih, beden eğitimi ve matematik branşlarında acil olarak öğretmene ihtiyaç bulunuyor.

Okulda 110 yatılı 240 ise gündüzlü( gidiş geliş yapan) öğrenci bulunmaktadır.  Öğrenciler okul sonrası çeşitli branşlarda antrenman için kent merkezine inmekte ancak akşam saatlerinde dönüş yolunda ulaşım (araç) sıkıntısı yaşamaktadır.

Büyük şehir belediyesi tarafından akşam saat 20.00 da tahsis edilecek bir otobüs antrenman öğrencilerinin sorununu çözmek için yeterli olacaktır.

Ayrıca belediye otobüsleri ve diğer mahalle dolmuşlarının güzergahını; sabah-akşam servis saatlerini öğrencilerin okulun önünde inmesini sağlayacak şekilde değiştirmesi gerekmektedir. 

Mevcut güzergah aydınlatma yokluğu nedeniyle güvenlik açısından risk oluşturmaktadır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan bu konuda önlem alınmalıdır.

Okul oldukça büyük bir kampüse sahip. Ancak kampüs içindeki aydınlatma lambaları çalışmıyor.

 Okul bünyesinde pansiyon, yemekhane, kapalı spor salonu olmasına rağmen yardımcı hizmetliler sınıfına mensup personel eksikliği var.

Okulun kurulu olduğu alandaki mevcut tüm istinat duvarları yıkılma riski taşıyor. Bu konuda olası tehlikeyi önlemek için acil önlem alınması gerekiyor. İstinat duvarlarının yapımındaki yanlış çıplak gözle görülüyor. Okulun futbol sahası istinat duvarının yıkılması nedeniyle kullanılamıyor.

Derzler boşalmış, duvarlarda yer yer balonlar oluşmuş.  Ortada ciddi anlamda kamu zararı var. Nasıl yapılmış, kim tarafından kontrol edilmiş,  ne şekilde teslim alınmış akıl alır gibi değil.

Bu haliyle okul, adeta gözden çıkarılmış havası izlenimi veriyor. İnsan sormadan edemiyor. Acaba okulun eğitime uygun değil kararı ile kapatılması veya taşınması suretiyle arazisinin başka bir amaçla kullanılmasının önü mü açılmak isteniyor? Eğer böyle bir düşünce yoksa bir an önce adım atılmalıdır.  Ödenek yokluğu mazeretine sığınılmamalıdır. 

Başta öğretmen ihtiyacı olmak üzere, ulaşım, personel eksikliği, aydınlatma, güvenlik ve istinat duvarlarının durumu ile ilgili ivedi önlemler alınmalıdır. 10.10.2024

Muhammet İKİNCİ Şube Başkanı

                                                                                    

                                                                                         

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.