Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Trabzon Kariyer Fuarı 16-17 Ekim 2024 Tarihlerinde Düzenlenecek

Ekonomi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde “Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi’nde “Trabzon Kariyer Fuarı” düzenlenecektir.

2023 ve 2024 yıllarında Türkiye’de sadece dört ilde (Bursa, Denizli, Mersin, Sivas) düzenlenen Kariyer Fuarı’nın sonuncusu Trabzon’da düzenlenecek olup, fuar kapsamında iş arayanlar ve öğrenciler Trabzon ilinin önde gelen firmaları ile yüz yüze iş görüşmesi yapabilecek, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çok sayıda söyleşiye katılabileceklerdir.

50 kurumsal firmanın iş/staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile Trabzon ilinde iş gücü arzı ile iş gücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında iş birliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Fuarın temel amacı, nitelikli iş arayanlara/gençlere iş gücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak, rehberlik etmek ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmektir. İki günlük fuar süresince iş arayan vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz firma stantlarında iş ve staj başvurusu yapabilecektir. Ayrıca, fuar süresince alanında uzman panelistler/konuşmacılar seminer verecektir. Konuşmacıların bilgi birikimlerini öğrencilere/iş arayan vatandaşlara aktararak kariyer yolculuğunda bir farkındalık oluşturması hedeflenmektedir.

İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli iş gücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilginin ilimiz istihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacağı değerlendirilmektedir.

Bu vesile ile bütün halkımızı, öğrencilerimizi, işverenlerimizi ve özellikle iş arayanlarımızı fuarımıza davet ediyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.