Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-09-23 21:29:49

İL BAŞKANINA YAKIŞMADI

İSMET KÖSOĞLU

ismetkosoglu53@gmail.com 23 Eylül 2024, 21:29

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü ile

Rize’deki iktidar partisinin atanmış İl Başkanı olarak en köklü Genel Müdürlükte ziyaret amaçlı bulunduğunuz sırada Genel Müdürün oturması gereken yerde oturmanız size yakışmadı Başkan Sn. Yılmaz Katmer.

İktidarın İl Başkanısınız, siyaseten Genel başkanınızın da temsilcisi sizsiniz.

Çaykur Genel Müdürlüğü sizin işyeriniz değil. Öyle oturuş etik değil.

Siyasi ağırlığınızı kullanarak Rize’de en büyük benim havasını özel kurum vs. gibi yerlerde yansıtabilirsiniz ama bir KİT olan ÇAYKUR Devletin kurumudur makama oturmak sizin ne haddiniz ne hakkınızdır.

Ziyaret, inceleme elbette yapacaksınız en doğal hakkınızdır. Herkesin ve her siyasetçinin yaptığı gibi. Gördüğünüz aksaklık yolsuzluk var ise de gerekli yerlere ihbarda da bulunabilirsiniz.

Günlerdir yerel ve ulusal basında, sosyal medya sayfalarında görülen bu verdiğiniz fotoğraf yakışık olmadı. Rize kamuoyu ve birçok partiliniz bu konuya hiç sıcak bakmadı haberiniz olsun. Yaptığınız partinize karşı başlattığınız öze dönüş hamlesine önemli bir darbe vurmuştur.

Siz iktidar partisinin çok yakın zamanda Genel Başkanı tarafından atanan bir İl Başkanısınız. O makama oturmak Cumhurbaşkanı veya Bakanın hakkıdır, İlin Valisi veya Belediye Başkanı bile oraya gidip oturamaz. Çünkü direkt onlara bağlı değildir.

Siyasi ağırlığınızı devletin memuru olanların makamlarına oturarak değil Rize’nin aksayan hizmetlerini giderme konusunda kullanmanızı naçizane görüşüm olarak tavsiye ederim.

ÇAYKUR Genel Müdürünü refüze ederek oraya oturacağınıza gidin Ovit Yolunu 2018’den bu yana yapmayan atanmış Ulaştırma Bakanına yolu niye yapmıyorsunuz, Cumhurbaşkanının da talimatı olduğunu söyleyin.

Gidin Rize-Artvin Havalimanında Rizeli ve Artvinlilerin çok istediği sefer sayısının arttırılması ve başka şehirlere uçuş konulması, emsallerine göre pahalı olan uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi için talimat vermenizi bekleriz.

Ben iktidarın Rize’deki en büyük ve tek yetkilisiyim her şey benden sorulur derseniz partinize OY değil tepki kazandırırsınız.

Hükümet sizsiniz ama Devlet siz değilsiniz. Çünkü ÇAYKUR devlet kurumu.

Ayrıca ÇAYKUR’da kampanyalar sürecinde az veya çok sıkıntı yaşanmadığı yıl yoktur. Her çay sezonunda yaşanılan süreci geçiriyoruz. Bu süreçte

yaşanabilecek aksaklığı mevcut Genel Müdür Sn. Alim’in sepetine yıkmak hiç doğru değildir. Eksiği olabilir ama bir Gazeteci olarak gördüğüm ÇAYKUR’da bütünüyle bir tasarruf hamlesi başlatmış ve savurganlığı önemli ölçüde bitirmiştir. Bizimde istediğimiz bu değil mi bütün kurumlarda savurganlık ve israf olmasın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.