Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

BATI KÜLTÜRÜ BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ OLAMAZ!

Kültür

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkemizin birçok ilinde gerçekleştirilen “Kültür yolu festivali” ne tepkiler artıyor.

BATI KÜLTÜRÜNÜN BİZE NE FAYDASI VAR?

Bu festivallerin bu zamanda yapılmasının duyarsızlık olduğunu ifade eden Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu,” Özellikle Filistin’de soykırım yapılırken bizim bu ve benzeri eğlenceler yapmamız ne Müslümanlığımıza ne de insanlığımıza sığar. Ki Müslümanlar olarak bizim İslam kültürü ile yakından alakası olmayan içeriklerdeki festivallerin ülkemizde yapılması başlı başına hatadır. Ecdadımızın dünyaya ahlak ve maneviyat temelli adalet ile hükmetmesiyle övünürken, bizi bir kaşık suda boğmak isteyen batının kültürünü halkımıza hizmetmiş gibi sunmak büyük bir yanlıştır.” Diyerek bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

SOYKIRIM VARKEN BU NEYİN EĞLENCESİ

İçerisine İslam kültüründen eklenti yapmanın yanlışı daha fazla büyüttüğünü sözlerine ekleyen İlçe Başkanı Muratoğlu, “Batının dayatmasıyla yapılan bu festivalleri, Müslüman halka kabullendirmek için içerisine İslam Kültüründen bir eklenti koyuyorlar. Bu da yaptıkları yanlışı bir o kadar daha büyütüyor. Üstelik Müslümanlar kardeşlerimizin katledildiği, soykırıma maruz kaldığı bir zamanda yapılması duyarsızlık değil de nedir? Hadi bunu da dert etmiyorsunuz, ülkemizdeki ekonomik kriz ayyuka çıkmışken, Cumhurbaşkanından Ekonomi Bakanına kadar tasarruftan bahsederken siz bu masrafları hangi mantıkla yapıyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.