Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-06-16 23:49:22

RİZEDE EKSİKLER

İSMET KÖSOĞLU

ismetkosoglu53@gmail.com 16 Haziran 2024, 23:49

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Gazeteci yazınca dikkate alınıyor. Neden derseniz yazdıktan sonra gördüğüm çok detaylar olduğu için yakından biliyorum.

Olanlarla sizleri meşgul etmek istemem, olması gerekenlerden bahsedeceğim.

Rize’nin tam orta yerinde yıllardır çok şikâyet edilen, ha yıkıldı ha yıkılacak denilen eski Belediye Bloklarının yerine yapılan fiziki olarak çok güzel ve sağlam heybetli binalardan bazı not ve sitemleri sütunuma yazmak istedim.

TOKİ tarafından yapılan muhteşem sitede çok önemli bir ihtiyaç yeri olan umumi TUVALET yapılmadığı konusunda çok şikâyet dinledim. Bende şahsen tamamını gezmediğim için böyle bir ihtiyaç yeri göremedim.

Görüştüğüm birçok esnaf tuvalet ihtiyacı olanları Şeyh Camiinin tuvaletin yönlendiriyoruz diyor.

Merkezi bir yerde umumi tuvalet gerçekten önemli bir ihtiyaçtır. Belediye Başkanımız Sn. Rahmi Metin’in duyarlı olduğunu bilirim. Eksikliği gerçekten hissedilen ve önemli bir eksiklik olan Umumi Tuvalet için uygun yerde bu isteği çözmesini bekliyoruz.

--------

İkinci sıkıntı bu binalar arasında gece aydınlatması olmadığı konusu.

Gerçekten aydınlatma yoksa bu ayıp zaman geçirilmeden giderilmeli. Binalar arasındaki orta yerler karanlık ve dikkat çekici kadar tehlike oluyormuş biz söylenenler bu şekilde.

----------

Üçüncü şikâyet esnaftan, işyeri sahipleri ortak alanlarda konulan oturma yerlerinin işyeri önlerine çok yakın konulduğu gerekçesiyle müşteri gelmediğinden şikayetçi.

İşyerleri yakınına konulan oturma banklarının biraz daha uzakta konulmasını isteniyor. Bu zor bir şeyde değil.

-----------

HAVAŞ Durağı,

Valilik bitişiğinde Trabzon ve Rize Havalimanlarına yolcu taşıyan Havaş otobüsleri için durak yapılmış.

Durak yeri güzel ama yolcu için uygun değil.

Sorumlu kim bilmiyorum, Belediyemi, Valilik mi veya HAVAŞ mı?

O durakta gündüz saatlerinde olduğu gibi gece ve çok erken saatlerde de yolcu beklemesi oluyor. Rize malum yağmurlu bir şehir. Kış ve yaz var.

Soğuk havada orada uzun süre otobüs bekleyen hasta, yaşlı, kadın, çocuk yolcular oluyor. Gündüz saatlerinde o kadar önemli değil belki ama gece ve sabah çok erken saatlerde araç bekleyenler yağmur, soğuk ve başka birçok olumsuzluklar karşısında tehlike altındadır.

Burada yolcunun üşümeyeceği, yağmurdan ıslanmayacağı kapalı bir alan niye yapılmaz. Yer yok derseniz inanmam. Hemen bitişikte yıkılan emniyet müdürlüğü arsasında Valilik personeli için otopark olarak kullanılan bir yerde kapalı bir yer yapılabilir ve yapılmalı.

NOT-Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.