Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

BATMAZ ŞİKAYETLERİ DİNLEDİ

Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz esnafı dinledi, şikayetlerini duyurmak için ses olacaklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile birlikte Moloz’daki fındıkçıları ve zirai ilaç satan esnafı ziyaret etti. Fındığa dadanan kahverengi kokarcadan dolayı fındıkta fiyatın çok düştüğünden şikayet eden esnaf, bölge milletvekillerinin bir araya gelerek ortak soruna ortak akılla çözüm bulmasını istedi. Randımanın otuzlara kadar düştüğünü, TMO’nun bu kalitedeki fındığı geri gönderdiğini ifade eden esnaf, düşük randımanlı fındığa düşük fiyat da verilse almasının en azından masrafların karşılanmasına destek olacağını söyledi. Yine Tarım Orman Bakanlığı’nın belli dönemlerde çiftçiye verdiği destekleme primlerinin de bölgede etkili olan yağışlar ve sel felaketi sebebiyle kapsamının genişletilmesinin yerinde bir karar olacağını ifade eden esnaf, sorunun ciddiye alınmamasından şikayet etti.

Kahverengi kokarca ile mücadele konusunda kayda değer bir adım atılmadığını dile getiren zirai ilaç satıcıları ise Tarım İl Müdürlüğü’nün il genelinde 600 adet ilaç aldığını kaydetti. Bu sayıdaki ilaçlamanın sorunu çözmekten çok uzak olduğunu kaydeden esnaflar problemin daha da büyümesinden duydukları endişeyi de dile getirdi.

Esnafı ziyaretlerinde sorunları uzun uzun dinleyen Ortahisar İlçe Başkanı Batmaz, konuyu yakından takip ettiklerini, esnafın ve vatandaşın derdini yetkililere duyurmak konusunda da ellerinden geleni yaptıklarını, seslerine ses olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.