Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

CHP ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI BATMAZ ŞOFÖRLERİN BAŞKANI USTA'YI ZİYARET ETTİ

Siyaset

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk BATMAZ, ilçe yöneticileri ile birlikte Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

Samimi bir havada geçen ziyarette sohbetin ana konusu dolmuş ücretlerine yapılan son zam ve şoför esnafının sıkıntıları idi. Oda Başkanı Ömer Hakan Usta amortisman ve sanayi giderlerine dikkat çekerek, “Dolmuşlara yapılan zamların vatandaşımızın sırtında yük olduğunun da farkındayız ama giderlerimiz düşünüldüğünde bize de yetmediğini söylemek isteriz.” dedi. 
Halkın rahat, konforlu ve güvenli seyahati için çalışan dolmuşçu esnafının sıkıntılarının farkında olduklarını ifade eden CHP Ortahisar İlçe Başkanı Batmaz da kendilerine gelen şikayetlerden bahsetti. Masraflarını karşılamak için kredi batağına düşen dolmuşçu esnafı olduğunu kaydeden Batmaz, “Dün fırıncı esnafı, bugün şoför esnafı… Meslek birliklerimizi ziyaretlerimizde konuştuğumuz sorunlar aynı; içe sinmeyen zamlar maliyetleri karşılamıyor, esnaf zam yapsa vatandaşı, yapmasa kendisini zorda bırakıyor. Ulaşım, öğrenci sivil bütün Trabzonlular için günden güne artan bir masraf kalemi. Bugün asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler hele bir de çocuk okutuyorsa dolmuş ücretini kuruşu kuruşuna hesaplıyor. Ne yapsın bu vatandaş tabana kuvvet yollara mı dökülsün?” diye konuştu. 
Şoför esnafının yaşadığı sıkıntıları dinlemek ve çözüm yolları bulmak için her zaman işbirliği içerinde olacaklarını ifade eden Haluk Batmaz misafirververlikleri için Ömer Hakan Usta ve yönetimine teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.