Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'den Sert Tepki: "Ortahisar Belediyesinin Hizmetlerini Engellemeye Çalışıyorlar!"

Siyaset

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon’da 20 Eylül tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar sonrası yaşanan sel ve heyelanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinin ciddi şekilde etkilendiğini belirten Suiçmez, bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşın maddi zarar gördüğünü söyledi.  

 "Ortahisar Belediyesi İlk Anda Müdahale Etti"

Suiçmez, felaketin hemen ardından Ortahisar Belediyesinin hızla harekete geçtiğini vurgulayarak, "Afet olur olmaz Ortahisar Belediyemiz araçları ve çalışanlarıyla felaketin yaşandığı ilçelere ulaşan ilk belediye oldu. Gece boyunca da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için yoğun bir çalışma yürütüldü" dedi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ekibiyle birlikte olay yerini ziyaret ettiğini belirten Suiçmez, kendisinin de ilçe başkanlarıyla birlikte afetzede vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduğunu aktardı.

 "Birlik Zamanı Dedik, AKP Karalama Siyaseti Yaptı"

Siyaset üstü bir tavırla hareket ettiklerini belirten Suiçmez, "Afetin bu derecede zarara yol açmasının sebeplerini şu an konuşmayalım, şu an yaraları birlikte sarma; birlik ve beraberlikle güçlerimizi birleştirme zamanıdır" şeklinde bir duruş sergilediklerini ifade etti. Ancak Suiçmez, AKP'nin bu süreçte dahi "karalama ve nefret siyasetini" sürdürmeye devam ettiğini belirterek, "Yerel seçim sonuçlarından ders almadıkları ortada. Hatta halka hizmet etmeye çalışan CHP belediyelerine engel olma çabasındalar" diye ekledi.

 "Ortahisar Belediyesine 11 Saatlik Engelleme"

Suiçmez, Ortahisar Belediyesinin afet sırasında üstlendiği çöp taşıma görevine yönelik ciddi engellemelerin yaşandığını belirtti. Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait araçların afet nedeniyle alana girememesi üzerine, çöp taşıma işini Ortahisar Belediyesinin üstlendiğini aktaran Suiçmez, "Ortahisar Belediyesinin 14 aracının 11 saat boyunca alıkonulması ve buna Valilik, Kaymakamlık ve kolluk güçlerinin seyirci kalması düşündürücüdür" dedi. Rize'nin çöpünü taşıyan araçların durdurulmadığını, ancak Ortahisar araçlarının engellendiğini belirten Suiçmez, bu durumu "organize bir olay" olarak nitelendirdi.

 "Ortahisar Belediyesine Kesilen 2.5 Milyon Liralık Ceza Kabul Edilemez"

Ortahisar Belediyesi'nin çöpleri toplayarak Araklı’ya taşımasının engellendiğini ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2.598.108 TL'lik para cezası kesildiğini söyleyen Suiçmez, bu cezayı "hukuka aykırı" olarak nitelendirdi. "Yıllardır Trabzon’da belediyeleri yönetenler, bu kent için yapmadıklarının ya da yanlış yaptıklarının hesabını verecekleri yerde, halkçı bir belediyeyi engellemeye çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

 "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını Uyarıyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, AKP’li belediyelere yönelik herhangi bir ceza kesmezken Ortahisar Belediyesine böyle bir ceza kesmesini eleştiren Suiçmez, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını uyarıyoruz. Bu adaletsiz ve hukuksuz cezayı geri alın" çağrısında bulundu.

 "Trabzon Sahipsiz Değil, Ortahisar Belediyesi Yalnız Değil"

Açıklamasının sonunda Trabzon Valiliğine seslenen Suiçmez, "Haksız, adaletsiz ve hukuki dayanaktan yoksun, afet durumu dikkate alınmadan kesilen bu cezanın iptali için gereğini yapın" dedi. Trabzon’un ve Ortahisar Belediyesinin sahipsiz olmadığını belirten Suiçmez, bu haksız olayın takipçisi olacaklarını vurguladı. Suiçmez, "Eninde sonunda iyiler kötüleri yenecektir" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.