Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: “Siz Çağ Atlatan Değil, Çağı Atlayan Bir İktidarsınız!”

Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, son günlerde yaşanan şiddet olaylarına dair Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına sert bir yanıt verdi.

Suiçmez, iktidarın kadın ve çocuk hakları konusundaki tutumunu eleştirerek, “Siz çağ atlatan değil, maalesef kadın ve çocuk hakları konusunda çağı atlayan bir iktidarsınız” ifadelerini kullandı.

“Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet Artıyor”

Cumhurbaşkanı’nın grup toplantısında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Sibel Suiçmez, Cumhurbaşkanı’nın “Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur” sözlerini eleştirerek “Sayın Cumhurbaşkanının ve kadrosunun, kadına yönelik şiddet, çocuğa yönelik şiddet ve günümüzde toplumsal şiddete dönmüş olan şiddet karşısında doğru teşhis ve çözüm bulamadığını biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın “Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimsede yoktur.” sözlerine tepki gösteren Suiçmez, artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, “Bu iktidarın eline elbette su dökemeyiz, ancak bu kadının güçlendirilmesi ve korunması konusunda değil, kadına ve çocuğa yönelik gittikçe artan şiddet ve istismar oranında eline elbette su dökemeyiz” şeklinde konuştu.

“Asıl Problem Sizin Zihniyetiniz”

Suiçmez, hükümetin şiddetle mücadelede eksik kaldığını belirterek, tüm suçu emniyet güçlerine, adalet sistemine ve medyaya yüklemenin doğru olmadığını vurguladı. “Mesele, sizin zihniyetinizde ve yasaları uygulamamanız konusunda yatıyor” diyen Suiçmez, iktidarın kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gören söylem ve eylemlerine dikkat çekti.

Suiçmez, “Kadını toplumun özgür bir bireyi olarak değil, yalnızca aile içinde anne ve eş olarak gören söylem ve eylemler devam ettikçe, şiddet olaylarının artması kaçınılmazdır” ifadesini kullandı.

“Mevcut Yasaların Uygulanmasını Sağlayın”

Suiçmez, Cumhurbaşkanı ve iktidara çağrıda bulunarak, hükümetin kadın hakları ve toplumsal şiddet konularında yeterince etkili politikalar geliştiremediğini savundu. İktidarın bu konularda yanlış değerlendirmeler yaptığını ifade eden Suiçmez, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede daha kararlı adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. “Bırakın yasaları değiştirmeye kalkmayın, sadece var olan yasaların etkin uygulanmasını sağlayın ve kadını sosyal yaşamdan, istihdamdan geri çekecek söylemlerin önünü kesin” diye ekledi.

Suiçmez, son olarak, “Siz milleti değiştirmeye değil, kendi zihniyetinizi değiştirmeye çalışın” diyerek iktidarın kadın ve çocuk haklarına yönelik politikasını bir kez daha eleştirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.