Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Eski bakanlardan Recai Kutan son yolculuğuna uğurlandı

Siyaset

Recai Kutan’ın cenazesi, Karşıyaka Ahmet Efendi Camii’nde kılınan namazdan sonra Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi

Haber: Dilek ONAY CAN

DAVAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR “RECAİ KUTAN” 

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocanın yol arkadaşı Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi, ESAM Genel Başkanı  ve Eski Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıRecai Kutan 94 yaşında Hak’kın rahmetine kavuştu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti GenelBaşkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,eski Cumhurbaşkanlardan Abdullah Gül, CHP eski Gene lBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniden Refah partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ,Gelecek Partisi GenelBaikanı Ahmet Davutoğlu, Deva partisi Genel Başkanı Ali Babacan,BBP GenelBaşkanı Mustafa Destici  ve çok sayıda siyasi hazır bulundu.

RECAİ KUTAN KİMDİR? 

Recai Kutan, 1930 yılında Malatya’da doğmuştur. Babası, Malatya’da başöğretmen ve müdür olan Kotanizadelerden İsmail Kutan’dır. Annesi Malatya’nın tanınmış Miroğlu ailesinden olan Hatice Hanım’dır.
Mehmet Recai Kutan; ilk, orta ve lise tahsilini Malatya’da yapmıştır. Lise tahsili sırasında edebiyat öğretmeni olan ünlü şair Arif Nihat Asya’dan çokça etkilenmiştir.
1947 yılında Malatya Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesine girmiş ve buradan da 1952 yılında mezun olmuştur. Üniversite yıllarında güreş, musiki, yayıncılık gibi alanların yanı sıra talebe birliklerinde birçok önemli çalışmalara imza atmıştır.1977 seçimlerinde MSP’den Malatya Milletvekili olmasından sonra kurulan II. MC Koalisyon Hükümeti’nde İmar ve İskân Bakanı olmuştur. 12 Eylül 1980 askeri ihtilalinden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 10,5 ay hapis yatmıştır. Askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak Askeri Yargıtay’ın kararı esastan bozmasından beraat etmiştir.
19 Temmuz 1983’te kurulan Refah Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı ve Malatya Milletvekilliği yapmıştır. 1996-1997 yılları arasında 54. Erbakan Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmış ve bir insanlık projesi olan D-8’in (Developing 8) kuruluş aşamasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile birlikte mücadele vermiştir.
Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisi’nin Genel Başkanlığını ve Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra kurulan Saadet partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olarak uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmıştır. Tüm bu süreçler çerçevesinde nezaketi ve hoşgörüsü ile herkesin “Ağabey” olarak kabul ettiği bir siyaset tarzı ortaya koymuştur.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.