Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

ORGANİZE BİR OLAY !

Siyaset

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar Belediyesi araçlarının kasıtlı olarak engellendiğini belirterek, bunu organize bir olay olarak niteledi.

Başkan Bak, Ortahisar Belediyesi'nin afet sırasında üstlendiği çöp taşıma görevine yönelik ciddi engellemelerin yaşandığını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait araçların afet nedeniyle alana girememesi üzerine, çöp taşıma işini Ortahisar Belediyesinin üstlendiğini aktaran Bak, "Ortahisar Belediyesinin 14 aracının 11 saat boyunca alıkonulması ve buna Valilik, Kaymakamlık ve kolluk güçlerinin seyirci kalması düşündürücüdür" dedi.

Rize'nin çöpünü taşıyan araçların durdurulmadığını, ancak Ortahisar araçlarının engellendiğini belirten Bak, bu durumu "organize bir olay" olarak nitelendirdi.
Siyaset üstü bir tavırla hareket ettiklerini belirten Başkan Bak, "Afetin bu derecede zarara yol açmasının sebeplerini şu an konuşmayalım, şu an yaraları birlikte sarma; birlik ve beraberlikle güçlerimizi birleştirme zamanıdır" şeklinde bir duruş sergilediklerini ifade etti.

Ancak Bak, AKP'nin bu süreçte dahi "karalama ve nefret siyasetini" sürdürmeye devam ettiğini belirterek, "Yerel seçim sonuçlarından ders almadıkları ortada.

Hatta halka hizmet etmeye çalışan CHP belediyelerine engel olma çabasındalar" diye ekledi.
Bak, "Afetten etkilenen binlerce vatandaşımız devletin yaralarını sarmasını beklerken AKP'nin il ve ilçe başkanlarının halen daha vatandaşa yalan söylemeye ve Ortahisar Belediyemizi karalama kampanyalarına devam etmelerini yüce  halkımızın takdirine bırakıyoruz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.