Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

ÜRETİCİ HÜKÜMETTEN ÇEKTİĞİ KADAR KOKARCADAN ÇEKMEDİ!

Siyaset

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın'dan AK Parti iktidarına fındık tepkisi: 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, fındık fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Aydın, düşüşe geçen fındık fiyatları konusunda hükümet yetkililerine tepki gösterdi. Milletvekili Aydın "Karadeniz Bölgesi’nde temel geçim kaynaklarının başında yer alan fındık artık üreticilerimiz için gelir kapısı olmaktan çıktı. Hasat zamanı 130 TL olarak açıklanan fındık alım fiyatı, bugün 110 TL’nin altına düştü. Henüz Eylül ayı bitmeden sorunlar katlanarak büyümektedir. Yalnız bırakılan çiftimize, hükümet acilen sahip çıkmalıdır" dedi.

TARIM POLİTİKALARI ETKİSİZ

Hükümet yetkililerine seslenen Milletvekili Aydın "Geçtiğimiz dönemlere nazaran bu dönemde kokarca böceğinden olumsuz yönde oldukça etkilenen üreticilerimiz birçok sorunla mücadele etmektedir. Hükümetin tarım politikalarında etkisiz ve sessiz tavrı, durumu içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Emeğinin karşılığını alamayan üretici, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıranlara çok yakında hesap soracaktır" diye konuştu. 

BU MİLLLETE İHANET ETTİNİZ

Milletvekili Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Ayağını yorganına göre uzatan üretici eylül ayında kendi bahçesinde üşümektedir. Fındık tarımıyla ilgilenen vatandaşlarımızın masraflarına değinen Aydın: işçi, gübre, patoz, ilaçlama ve dahası ile kâr yerine neredeyse zarar eden üreticinin yüzüne nasıl bakacaksınız?Bu millete ihanet ettiniz, bahçesine terini akıtan hemşehrilerimize ayıp ettiniz"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.