Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Mühendislik Fakültesi’nde Konuştu:  Ne Varsa Gençler de Var!

Teknoloji

Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması etkinliğinde öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, “Ne varsa gençlerde var, hepsinin fikirlerini önemsiyoruz ve destekliyoruz.” dedi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl 3’üncüsü “Geleceğin Mühendisleri Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen “Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması” etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programa, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Temiz, kamu kurum müdürleri, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, fakülte bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulübü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Mühendislik, Çok Boyutlu Bir Dünya…”

Programda öğrencilere seslenen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin performans gelişimini desteklemek ve mühendisliğin çok boyutlu dünyasını keşfetmelerine olanak sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Çuvalcı “Mühendislik Fakültemiz, Üniversitemizin çıktılarına en fazla destek veren fakültemiz. Ben, akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz TEKNOFEST Adana’da, gençlerimizin güzel dereceler yaptıklarına şahit olduk. Ben, her zaman şunu söylüyorum ‘Ne varsa gençlerde var.’ Onların çalışma azimlerini, geceleri uykusuz kaldıklarını ve bu garajlarda her türlü imkânsızlıklarla baş ettiklerini ve soğukta üşüdüklerini biliyoruz. Mekân problemimiz var, inşallah mühendis adayı öğrencilerimizin 7/24 çalışabileceği bir Girişim Evi yapma hayalimiz var. İhaleyi yapmak üzereyiz.” dedi.

“Yerli ve Milli Üretime Destek Olacaksınız”

Konuşmasında “yerli ve milli” üretimin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Sizlerden beklentimiz, ülkemizin gelişimine katkı sağlamak bilinciyle hareket etmeniz ve hem akademik hem de profesyonel yaşamınızda, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olmanızdır. Ülkemizin kalkınması sürecinde, teknolojiye dayalı çözümün geliştirilmesi artık bir tercih değil, bir gereklilik hâline gelmiştir. Dünyada son yaşanan olaylar, bunun en önemli göstergesidir. Filistin’de, Lübnan’da, Doğu Türkistan’da, yoğun teknolojik silahlar altında ezilen insanlığı, vahşeti ve soykırımı, naklen canlı izliyoruz… Unutmayın ki geçmişte olduğu gibi bundan sonra da dünyaya barışı ve huzuru, siz değerli gençler getireceksiniz. Bu nedenle yerli ve milli üretim gücümüzü artırmamıza olanak sağlayacak niteliklere sahip olarak yetişin ve Üniversitemizin, Mühendislik alanındaki tüm imkânlarından faydalanın…” şeklinde konuştu.

“Ülkenize Milletinize Hizmet Edeceksiniz”

Programda duygu ve düşüncelerini dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek ise mühendisliğin ülkemizin için önemine değindi. KTÜ’lü mühendis adaylarına tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Pürçek “Üniversite yaşamınız boyunca kendinizi geliştirin ve dönüştürün. Buradan alacağınız eğitim, ülkenize ve milletinize hizmet etmenizi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Plaket Takdimi Gerçekleştirildi

Etkinlikte, Mühendislik Fakültesi Öğrenci Kulüpleri adına bir konuşma yapan KTÜ Uzay Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Eray Yahya da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Buluşmada, katıldıkları program ve yarışmalarda ödül alan öğrenci kulübü temsilcileri ve danışman akademisyenlere plaket takdimi yapıldı. Yapılan konuşmalar ve plaket takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı stantları gezdi. Gün boyunca katılımcılar ile birlikte kurum, kuruluş ve öğrenci kulüpleri tarafından kurulan stantları yakından inceledi. Öğrenciler ve akademisyenlerin bilgi alışverişinde bulunduğu program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.