Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

KÖSOĞLU AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Yaşam

GAZETECİ İSMET KÖSOĞLU’NUN OĞLU MEHMET AKİF KÖSOĞLU SİVASTAN OKUL ARKADAŞI KÜBRA ESİN KARATAŞ İLE DÜNYAEVİNE GİRDİ

B. ALİ KAVALCI

Bölgemizin duayen Gazetecilerinden İsmet Kösoğlu’nun oğlu Mehmet Akif Kösoğlu’nun düğünü yoğun bir katılımla yapıldı. Kösoğlu ailesine Sivas Koyulhisar İlçesinden gelin gelen Karataş ailesinin kızı Kübra Esin Kösoğlu, önceki gün Harvel düğün salonunda, kalabalık bir davetlinin huzurunda Dünya evine girdiler. Ankara Üniversitesinden mezun iki okul arkadaşının Nikâhını Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kıydı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in kıydığı nikah töreninde, Nikah şahitliğini gençlerin Üniversiteden hocaları Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr Harun Tanrıvermiş ve eşi Prof.Dr. Yeşim Tanrıvermiş, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlarından DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal ve Türk Ocakları Rize Şubesi Başkanı Turan Arslan Mercan yaptı.

Düğüne Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil, DEVA Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Engin Korkmaz, Rize Şoförler Odası başkanı Turan Akbulut, Türk Ocakları Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan, Rize Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin, THK Rize Şube Başkanı Mehmet Demir, Rize Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Güzel,Rize Muhasebeciler Derneği eski başkanı Muammer Berberoğlu, STK Başkanları, Siyasi parti temsilcileri ve İstanbul, Ankara, Sivas, Erzincan, Trabzon ve Erzurum’dan gelen çok sayıda davetli katıldı. Dünya evine giren genç kardeşlerimize iki cihanda saadetler dileriz.

Düğüne Ankara’dan katılan bir yabancı vardı. Doğu Afrika ülkesi olan Burundi Cumhuriyeti vatandaşı Ankara Üniversitesi Öğrencisi Ebi Biziyere eksiksiz Türkçe konuşması ve halk oyunuyla çok ilgi çekti. Burundi Tanzanya ve Kongo Cumhuriyetine komşu 11 milyon nüfusa sahip. Ana dil Kirundi olan Burundi’de Fransızcada konuşuluyor. Türkçeyi ana dili gibi konuşan Ebi Biziyere nerelisin diye sorulunca Orduluyum diyerek Ordulu olan Hocası Prof.Dr. Harun Tanrıvermiş’e baba dediğini ve ondan dolayı Orduluyum diyorum dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.