Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber

Ortahisar Belediyesi koruma ve bakım altındaki kız çocuklarına unutulmaz bir gün yaşattı

Yaşam

Ortahisar Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla koruma ve bakım altındaki kız çocukları için doyasıya eğlendikleri bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkan Vekili Murat Özçilingir, “Kız çocuklarımızın, daha mutlu bir gelecek hayali kurabilmeleri için bugüne dek mücadele ettik ve bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi. 

Ortahisar Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında koruma ve bakım altındaki kız çocukları için keyifli zaman geçirebilecekleri oyun etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe Ortahisar Belediyesi Başkan Vekili Murat Özçilingir, Aile ve Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdür Yardımcısı Aytekin Ezber, Spor Müdürü Mustafa Uzunoğlu da katıldı.

“11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”
Düzenlenen etkinlikte konuşan Ortahisar Belediyesi Başkan Vekili Murat Özçilingir, “Hepimizin bildiği üzere; Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri  ile 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarımıza karşı yapılan ayrımcılığı ortadan kaldırmak için ve bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlanmakta. Bunun öncülüğünü yapan ülke olmamızdan dolayı da ayrıca gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Amacımız kız çocuklarımızın; toplumda, sosyal yaşamda ve eğitimde daha ön planda olması ve gelecekte kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlayacak çalışmaları yapmaktır. Bu doğrultuda ülkemizde yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Bunlara örnek olarak çocuklarımızın erken yaşta evliliklerini, eğitim eşitsizliğini, şiddet olaylarını sayabiliriz. Fakat inşallah bu konudaki sorunlarımızı zamanla aşacağız ve bu tür sorunların gündem olmadığı, kız çocuklarımızın daha neşeli ve ülkesine daha fazla fayda sağlayabileceği güzel yarınları yaşayacağız. Kız çocuklarımızın, daha mutlu bir gelecek hayali kurabilmeleri için bugüne dek mücadele ettik ve bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu vesileyle bu anlamlı günde burada bulunmaktan, çocuklarımız ve sevgili hocalarımızla, müdürlerimle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Dünyadaki bütün kız çocuklarının 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı. 

KIZ ÇOCUKLARINDAN BAŞKAN KAYA’YA TEŞEKKÜR
Etkinlik kapsamında, koruma ve bakım altındaki kız çocukları Ortahisar Belediyesi Spor Müdürlüğü bünyesindeki eğitmenlerle müzik eşliğinde oyunlar oynadı. Palyaço gösterisi, sosis balon şekillendirme ve yüz boyama da yapılan etkinlikte doyasıya eğlenen kız çocukları için pasta kesildi. Koruma ve bakım altındaki kız çocukları düzenlenen etkinlik için Ortahisar Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.