İslam ülkelerinde gerçek anlamda demokrasi var mı? Yoktur. Gerçek demokrasi ile yönetilen ülkeler içinde İslam ülkesi yoktur. İslam ülkelerinde İslam’ın iktidar olmasını engelleyen ABD ve benzer ülkeler olmakla beraber yeni yüzyılda en büyük tehdit olacağını düşündüğümüz küreselcilerdir.

Gerçek demokraside ülke yönetimlerini satın almak yada ülke yönetimine etki etmek zordur. Ancak tek parti, yada Sultan, Şeyh, Kral, Emir gibilerle yönetilen ülkeleri satın alarak denetim ve kontrol altına almak daha ucuzdur.

Günümüzde toprak altı ve toprak üstü zenginlikleri sömürerek refahlarını artıran malum güçler ve devletler, demokrasi düşmanı ve zorba yönetimleri desteklemektedir. İnsan hakları şu an dünyaya hakim olan güçler için geçerlidir. Onlardan olmayanlar için insan haklarının bir önemi yoktur. Günlerce öldürülen Filistinliler için insan hakları savunucuları nerde? İnsan hakları, demokrasi diye diye Irak’a Afganistan’a ve diğer ülkeler giden demokrasi savunucuları oluk oluk kan akıtırken bugün neredeler?

Aslında amaç farklı söylem farklı. Gelişen teknolojilerle insanlar üzerinde yaptıkları algılarla istedikleri gibi at koşturmaktadırlar.

Asırlardır İslamiyet’in öncülüğünü yapan Türk milleti kurduğu imparatorlukla her renkten, her mezhepten, her düşünceden, her inançtan insanları barış imparatorluğu içinde yaşatmıştır.

Barış imparatorluğunu kurmak için bugünden başlamak gerekir. Barış için güçlü olmak gerekir. Barış için adaletli olmak gerekir. Barış için eğitimli ve ahlaklı bir toplum gerekli. Barış için halkı ile uyumlu devlet gerekli. Barış için devleti için canını verecek insanlar yetiştirmeliyiz. Ve barış için yetiştirdiği evlatlarını savunacak devlet gereklidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber