Türk Millî Takımımız, UEFA uluslar Ligi, Lig B’de İzlanda ile karşılaştı.

Maç, İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda çok coşkulu, arzulu ve özlem dolu taraftar önünde oynandı. Öncelikle İzmir taraftarını bu coşkusundan dolayı kutlayarak Yazıma başlamak istiyorum.

Millilerimiz maça hızlı başlayarak, henüz 2. dakikada Benfica‘nın Harry Potter lakaplı yıldız oyuncusu Kerem Aktürkoğlu‘nun kaydettiği golle resmen 1-0 önde başladı. 

Ancak, millilerimizin iyi oynamasına karşın, 37. dakikada İzlanda‘nın geliştirdiği bir atakta ceza sahası içerisine yapılan ortaya vurulan kafa şutu, kaleci Mert’in bakışları arasında ağlarla buluştu. Ve skor 1-1 oldu.

Tamam takım iyi oynuyor ve gölcü sıkıntısı yaşıyorsun, bu nedenle zaman zaman santraforsuz oynuyorsun bunu anladık da! 
yani, gol problemini çözmen için kadroda, bir Fatih Tekke, bir Hami Mandıralı, bir Burak Yılmaz, ne bileyim bir Tanju Çolak yok bu nedenle sıkıntı çekiyorsun bunu da anlayabiliyoruz fakat,

Be güzel kardeşim Montella, bir dönem her oyuncunun yaşayabileceği kötü performansı yaşadı diye kaleden kestiğin Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın şu anda Türkiye’nin en formda kalecisi olmuş olmasına rağmen, görmezden gelerek Mert Günok’ta ısrar etmenin anlamını anlamış değilim.

Yani sadece ben değil, bütün futbol severler bütün ülke, sosyal medyada olsun, gazetelerde olsun, TV yorumlarında olsun her yerde herkes benim gibi düşünüyor ve yapmadığın Uğurcan, Mert değişikliği hamlesini konuşuyor.

Belli ki sen de birilerinin etkisi ve güdümü altındasın. Bu konuda oldukça eleştiriliyorsun demek ki, söylenenler doğruymuş böyle mi kabul edelim sevgili Montella.

Belki senin milli duyguların yok ancak koskoca ülkemizin futbolseverlerinin milli duygularıyla bu kadar basit bir inatla ya da, birilerine söz geçiremiyorsun diye oynayamazsın. 

Türk milli takımı teknik direktörlük koltuğunu kaybetmeyeyim diye sesini çıkaramıyor ve üzerinde Demokles’in kılıcı gibi hissettiğin o olumsuz etki herkimse, ondan korkma cesur ol, bu millet seni takdir eder ve bu milletin takdir ettiği hiç kimseye de hiç kimse zarar veremez.

Sevgili hocam, ben sizin hiçbir Türk milli futbolcusuyla probleminiz olduğunu düşünmüyorum zaten. Apaçık belli ki sizi oraya göreve getirenlerin etkisi altındasınız. Bundan tez zamanda kurtulmanız gerekiyor çünkü, bu tip baskılar altında görev yapanların, hiçbir zaman hiçbir platformda başarılı olamadığını defaatle gördük ve tecrübe ettik. Sen de onlardan biri olma diye diyorum.

Yoksa sıra sana gelecek ve belliki milli takımdaki o çok sevdiğin koltuğu tez zamanda bıkmak zorunda kalacaksın. 

Çünkü Türk milli takımında eksikliğini hissettiğin, Türkiye’de olmayan santrafor meselesi gibi zannetme bu işi, Türkiye, milli takımda teknik direktörlük yapacak profesyonellerle dolu bilesin. Şimdi bana bunların isimlerini yazdırtma, bir yazmaya başlarsam yazı çok uzar. 

Maçın ikinci devresinde de ilk devrede olduğu gibi milli takım çok iyi başladı ve 52. dakikada Eren Elmalı‘nın pasını asiste çevirerek muhteşem bir plase ile golü bulan Benfica‘nın yıldızı Kerem Aktürkoğlu millilerimizi öne geçiren golü kaydetti. 2-1 

Skor üstünlüğünü de eline alan millilerimiz daha rahat oynadı ve Taraftarın da coşkusuyla oynadığı futboldan keyif almaya başladı. Maçın 88. dakikasında yine sahneye çıkan maçın yıldızı Kerem Aktürkoğlu kendinin ve millilerin 3. gölünü kaydederek skoru 3-1’e taşıdı.

Bu maçı üç puanla kapatan velilerimizi tebrik ediyoruz ancak, hocanın, teknik ekibin, oyuncuların üzerinde stres sıkıntı baskı yaratan ne kadar unsur varsa, sevgili TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu‘ndan bu olumsuz unsurları jilet gibi kesip atmasını, açıkçası Montella‘nın ensesinde Demokles kılıcı gibi duran baskıcıyı oradan söküp atmasını bekliyoruz.

Bize Demokles kılıcı gibi, engel olacak stres yaratacak, baskı yapacak, istediği işleri dikte ettirecek adam lazım değil, bize önümüzü açacak elimizi güçlendirecek, gücümüze güç katacak yöneticiler lazım.


(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber