Bu çok önemli, derin ve gizemli konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk çok etkili ve insana yol gösteren çok değerli bilgiler edindik. Bu bilgileri siz okurlarla paylaşıyorum.
''BİLİNÇ, asırlardır insanlığın çözmeye çalıştığı en büyük bulmacadır. O yüzden ''Bilinç nedir?'' sorusuna ilk yanıt: ''Bilinç bulmacadır.'' Bu bulmacayı çözmeye çalışan insanlar iki kanıya varmıştır.
Birincisi, bilincin insan bünyesinden bağımsız bir güç olduğudur. İkincisi, bilincin insan bünyesinin bir ürünü olduğudur. İşte bütün insanlık bu kanı arasında gidip gelmektedir. Çoğu insan bilincin ne olduğunu umursamamakta ve bilinçsizce bilinci kullanmaktadır.
Fakat bir insanın zekâsı uyanınca mutlaka bilincin ne olduğunu merak eder.Bu açıdan zekâ göstergesidir.'' Nitekim zekâsı uyanmış bilinçlı insan bilinci merak eder ve bilincin ne olduğunu bulmaya çalışır.
İşte burada kullandığımız ''bilinçlı insan'' ifadesi literatürde sıkça kullanılmakata ve neticede ''bilinçsiz insan'' ifadesinin de kullanılmasına neden olmaktadır. Oysa ''bilinçsiz insan'' diye birşey yok.
Zira bilinç olmazsa insan da olmaz. O yüzden ''Bilinç insanın temelidir.'' Denilebilir. Aslında ''bilinçsiz insan'' derken farkındalığı düşük insan kastediliyor ama bu ifadenin kullanımıyla bilinç konusunda majör bir hata yapılmış olunuyor çünkü bilinç olmazsa yaşam da olmaz.
İşte bu nedenle ''bilinç yaşamın temelidir'' denilebilir. O yüzden yaşamın sürdürülmesi için bilince ihtiyaç var. Nitekim insan daha bilinçli ya da daha az bilinçli olabilir ama yeryüzünde bir tane bile bilinçsiz yaşayan insan bulunamaz.''
çok sevdim yazarı da yazılarını da. çok teşekkür ediyorum buluşturduğunuz için. şimdi oturup diğer yazılarını okuyacağım. okudukça içim açılıyor. bıktık iç karartan gündemden. tebrik ve teşekkür ediyorum hem kurumunuza hem de değerli yazara.