2025/1. DÖNEMİNE İLİŞKİN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI!

İl Müdürü KABA, Engelli ve Eski hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonca, kendi işini kurmak isteyen ve en az %40 oranında engelli raporu olan engelli kişilere, kuruluş işlemleri desteği, işyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için işletme gideri desteği ve demirbaş desteği olmak üzere; Tarım ve Hayvancılık sektörü için en çok 300 bin TL, diğer sektörler için en çok 400 bin TL’ye kadar destek verilebileceğini belirtti.

İl Müdürü KABA ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığıyla başvuru yapan Eski Hükümlülere, Tarım ve Hayvancılık sektörüne ait projelerinin uygun görülmesi halinde 12 ay boyunca işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dahil en fazla 240 bin TL’ye kadar, diğer sektörlere ait projelere 12 ay boyunca işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyet giderlerini kapsayan vergiler dahil en fazla 300 bin TL ‘ye kadar demirbaş desteği verilebileceğini söyledi.

KORUMALI İŞYERİ PROJELERİ İÇİN HİBE RAKAMI EN FAZLA 500 BİN TL OLACAK

KABA, “Korumalı İşyeri Projeleri için (Zihinsel ve Psikolojik Engelli); Korumalı işyerinin kapasitesinin artırılması için gerekli olan sermayenin yüzde 60’ı kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içerisinde hibe olarak tahsis edilmektedir. Hibe rakamı en fazla 500 bin TL olabilecektir. Verilecek destek ile korumalı işyeri için gerekli olan makine, donanım, demirbaş ve bunlara ait sarf malzemesi giderleri karşılanabilecektir. Proje başlangıcından itibaren korumalı işyerinde çalışacak engelli işçilerin ücret giderleri, brüt asgari ücret üzerinden ilk bir yıl boyunca Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmeliğe göre kurulan komisyon tarafından desteklenmektedir. İşletme giderleri desteği olarak da; sözleşme imza tarihinden itibaren bir yıl boyunca işletme giderlerinin (su, elektrik, ısınma, iletişim, tanınırlık) fatura bedellerinin yüzde 60’ı desteklenecektir. “ dedi.

BAŞVURULAR 6 ARALIK’TA BİTİYOR

Sözlerine devam eden KABA “Engelli Kendi İşini Kurma Hibe Desteği başvuruları en geç 6 Aralık 2024 tarihi gün sonuna (23:59’a) kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecektir. Diğer projelerin (Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projeleri ve Korumalı İşyeri Projeleri) ise 6 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze veya Hizmet Merkezlerimize teslim edilmesi gerekmektedir. Eski Hükümlü projeleri, proje sahipleri tarafından değil, bizzat Denetimli Serbestlik Müdürlükleri veya Koruma Kurulları tarafından teslim edilecektir.” ifadelerini kullanarak, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu olarak dezavantajlı vatandaşlarımızın hayallerindeki iş fikrini kurmaları için her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber