AKÇAABAT’TA CUMHURİYET’İN 101. YILINA ÖZEL SERGİ AÇILDI

Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisinde açılan sergide 15 sanatçının eserlerinin yer aldı. 

Sergiye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe protokolü, ressamlar ve sanatseverler katıldı. 

Sergi açılışında konuşan Başkan Ekim, serginin önemine dikkat çekerek, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 101. Yıl dönümü münasebetiyle açtığımız bu özel sergimize hepiniz hoş geldiniz safalar getirdiniz.Sergimizde, İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 100. Yıl dönümüne ve Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yıl dönümüne ait çok özel eserler bulunuyor. Cumhuriyet sergimiz 2 adet çok özel koleksiyondan oluşuyor. Bu yıl, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yılını kutluyoruz. Kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’a yakışır, Cumhuriyetimizin 101. Yılına özel bir resim koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bu özgün eserlerin yer aldığı özel sergiyi tüm hemşehrilerimizle buluşturmak istedik. 
Akçaabat’ımız ‘’Kültür Sanat ve Turizm Şehri’’ sloganı ile ülkemizde ve dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Biz de bu sloganın altını dolduracak, hakkını verecek etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız Cumhuriyet Sergimizi, 29 Ekim 2024 tarihinde Batum’da da açacağız.
Kültürler arası kaynaşma ve kültürel bağların güçlenmesi adına Batum’da açacağımız sergiyi önemsiyorum.Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi. 

Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ise Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü kutlamanın önemini vurgulayarak, “Aziz milletimizin en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 101. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylemlerinde belirttiği üzere ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’i layıkıyla kutlayabilmek hepimizin vicdani yükümlülüğüdür. Bugün vesilesi ile Cumhuriyetimizin 101. yıldönümü çerçevesinde hazırlanan bu sergide emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sergide yer alan sanatçılar arasında Birsen Çeken, Ceyhan Murathanoğlu, Ekrem Kutlu, Erkin Keskin, Fatih Başbuğ, Gültekin Akengin, Himmet Gümrah, Kadir Şişginoğlu, Kenan Demir, Raif Kalyoncu, Rauf Tamer, Serdar Yılmaz, Şakir Şeyihoğlu, Turhan Ekici ve Yasemin Kalyoncu gibi isimler bulunurken, “1923-2024 Cumhuriyet 101. Yıl Resim Sergisi”, 1 hafta boyunca Belediye Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek. 

Sanatseverler, bu özgün eserlerle Cumhuriyet’in 101. yılına özel bir yolculuğa çıkma fırsatı bulacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber