Başkan Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi; ”Araklı’yı Turizmin Gözbebeği Yapacağız”

Araklı’nın önemli destinasyon merkezlerinden Pazarcık, Turup, Karadere Vadisinde bulunan şelaleler ve tarihi camilerin çevre düzenlemeleri, tanıtım çalışmalarına ağırlık verildi.

Özellikle Turup’ta Millet Ormanı ve çevresinde atv safari, at gezileri, gençlik kampları, çeşitli doğa sporlarının yapılmasına olanak tanınması hedefleniyor. Araklı’nın önemli şelalelerinden Asmasu ve Os şelalesi yolunun yapılarak çevresinde doğanın yapısını bozmadan çeşitli dekoratif iyileştirmeler yapılacak.

Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi Asmasu şelalesine giderek burada çekim yapan ekiple bir araya geldi. Tanıtımı destekleyecek drone ve fotoğraf çekimlerini inceledi.

Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ”Araklı ilçemiz doğasıyla, havasıyla, suyuyla, konumuyla çok güzel, çok yaşanabilir, Trabzonumuzun en stratejik ilçesidir. Araklı ilçesi tarihi ipek yolu üzerinde olan yeşiliyle, doğasıyla çok değerli bir ilçe. Turizm Araklımızın olmazsa olmazı, ziyaret edilebilecek çok değerli turizm alanlarımız var. Turizm tek başına Araklı’yı kalkındırabilecek bir sektör. Bu nedenle turizmi çok önemsiyoruz ve tüm turizm alanlarımızı öne çıkarmak istiyoruz. Bunlarla ilgili öncelikle turizm alanından çıkarılan Pazarcık ve Yılantaş bölgelerimizi tekrar turizm alanlarımız olmasını sağlayacağız. Bu konuda Turup Trabzon'un ve Türkiye’nin gözbebeği olacak inşallah. Sahillerimizi hızlı bir şekilde turizme kazandıracağız. Bütün mahallelerimizde turizme kazandıracak alanlarımızı ortaya çıkaracağız. Şelalelerimizi ve dere kenarlarımızı mesire alanı olarak turizme kazandıracağız. Turizmle hem gelirlerimizi artıracağız hem de istihdamımızı artıracağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber