Başkan Kaya, gazilerle birlikte Kent Lokantası’nda öğle yemeği yedi

Gaziler Günü dolayısıyla gazilerle bir araya gelen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Sizler sayesinde bu vatanda huzur ve güven içinde yaşayabiliyoruz. Hepinize şükranlarımı ve minnetlerimi ifade ediyorum” dedi.
19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen Gaziler Günü Gurur Yürüyüşüne katılan Başkan Kaya, daha sonra gazilerle birlikte Kent Lokantası’nda öğle yemeği yedi. Yemek programına, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ile Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sağıroğlu ve üyeleri katıldı. 

“GAZİLERİMİZ KENDİLERİNİ VATANA ADAMIŞ İNSANLARDIR”
Programda kısa bir konuşma Başkan Kaya, bu özel günde gazilerle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Gaziler Günü dolasıyla sabahleyin Meydan Parkı’nda bir dizi kutlama programı oldu. O programlara katıldık, orada da Kıbrıs gazilerimiz, Gaziler Derneği Başkanımız ve arkadaşlarımızı görünce ‘Öğle yemeğini birlikte yiyebilir miyiz?’ diye ricada bulunduk. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Bu özel günde gazilerimizle birlikte soframızı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün gazilerimize, şükranlarımı, minnetlerimi ifade ediyorum. Kendilerini vatana adamış gazilerimiz sayesinde bugün bu vatanda huzur içinde, güven içinde yaşayabiliyoruz” dedi.  

“BU CENNET VATANI BİZLERE BIRAKAN ÖNDERLERİMİZ”
Gazilerin gece gündüz vatan için mücadele ettiğine vurgu yapan Başkan Kaya, “Gazilerimiz, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte bunun tohumlarını eken, devleti için gece gündüz mücadele eden ve bu cennet vatanı bizlere bırakan önderlerimizdir. Dolayısıyla gazilerimize ne kadar şükran ve minnet borcumuzun olduğunu cümlelerle ifade etmek aslında çok güç. Bugünün anısına onlarla aynı sofrada buluştuk, ekmeğimizi bölüştük. Bütün gazilerimizin gününü tekrar kutluyorum. Rahmetli olmuş gazilerimize şükranlarımı, minnetlerimi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.
Yemeğe katılan gaziler, Başkan Kaya’ya kendilerine gösterdiği hürmet ve ilgi için teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber