Başkan Kaya, ‘Trabzon Bütün Şehitlerini Anıyor’ programına katıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, vatanın birliği, bütünlüğü, huzuru ve selameti için bütün vatandaşların kenetlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Türk milletinin evladı olmanın onurunu ve gururunu taşımak zorundayız. Birliğimiz daim olduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamayacaktır” dedi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen ‘Trabzon Bütün Şehitlerini Anıyor’ adlı anma etkinliğine katıldı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Tezcan, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, gaziler ve şehit yakınları katıldığı programda, geçtiğimiz günlerde Irak’ın Kuzeyinde şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın babası Ali Yılmaz Ayar ve Maçka şehidi Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in eşi Cemile Gedik de yer aldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan anma programında şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

BAŞKAN KAYA, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurguladı. 
Türk topraklarının her karışının şehit kanlarıyla sulandığını ifade eden Başkan Kaya: “Bugün yurdun bağımsızlığı ve dirliği için canını veren bütün şehitlerimizi anmak üzere bizleri bir araya getiren derneğimize teşekkürlerimi sunuyorum. Şehitlik makamının ne kadar yüce bir makam olduğunu ve şehitlerimizin cennet mekan olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Türk Milleti olarak ezelden beri hür yaşadık, hür yaşayacağız. Tarih boyunca cennet bir vatanda yaşıyor olmamız nedeniyle birçok saldırı ve tehditle karşı karşıya kaldık. Ama Türk milleti olarak kenetlenmesini bildik. Türk milleti tarih boyunca Cumhurbaşkanlığı forsunda da temsil edildiği üzere 17 devlet kurmuştur. 16’sı yıkıldığı için 17’nci olarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Aramıza sokulan nifaklar bu yıkım sürecini hızlandırmıştır. Bu nedenle her birimizin vatanın birliği bütünlüğü huzuru ve selameti için kenetlenmesi gerekiyor. Türk milletinin evladı olmanın onurunu ve gururunu taşımak zorundayız. Birliğimiz daim olduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamayacaktır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu. 
16 Eylül 1890’da Japonya’nın Kushimoto açıklarında tayfuna yakalanarak kayalara çarpması sonucu batan Ertuğrul Firkateyni’nde şehit olan 71’i Trabzonlu 526 askerin ve tüm şehitlerin anıldığı programda, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, “Ertuğrul Fırkateyni’nde şehit olan 526 denizci askerimiz ve tüm şehitlerimizi anma programımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Vatanımızın bağımsızlığı uğruna geri durmayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. 
Protokol konuşmalarının ardından etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara plaketleri takdim edildi. Anma etkinliği şehitler için yapılan dualarla sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber