BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞADA EĞİTİM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, öğrencilerin yaz tatilini verimli ve eğlenceli geçirmeleri amacıyla düzenlediği doğa kamplarına katılım yoğun oldu. Mersin Üzümlü Piknik Alanı’nda 8-15 yaş arası çocuklar için düzenlenen konaklamalı kamplar, 40’ar kişilik grupların katılımıyla devam ediyor. Genel kampçılık bilgileri ve çadır kurma eğitimi ile başlayan etkinlikte çocuklar çadırlarda bir gece konaklıyor.  Bugüne kadar kamplara katılan 8-9, 10-11 ve 12-13 yaş aralığındaki 120 çocuğa, yön bulma eğitimi, bisiklet sürüşü, ipte yürüme ve tırmanış ile parkur yarışları gibi heyecan verici aktiviteler yaptırıldı. Küçük kampçılar, drama etkinlikleriyle de takım çalışmasına teşvik edildi. Çocuklar, doğa yürüyüşleri sırasında çevre bilinci kazanırken, ateş yakma teknikleri ve kamp malzemelerinin kullanımı hakkında da detaylı bilgiler edindiler. Çocuklara ayrıca köpekli arama kurtarma, ilk yardım, ip bağlama yöntemleri ve yangın eğitimi de verildi. Doğada eğlenceli ve öğretici aktivitelerle dolu dolu vakit geçiren küçük kampçılar, unutamayacakları bir macera yaşamış oldu. 

UNUTULMAZ BİR DENEYİM  
Çocuklar ve aileleri, “Çok güzel düşünülmüş bir program. Dahil olduğumuz için çok mutluyuz” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yetkililere teşekkür etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Öğrencilerimiz, Haziran ayı itibari ile yaz tatiline girdi. Büyükşehir Belediyesi olarak onlar için en güzel programları oluşturduk. Doğa kamplarımız da bunlardan biri. Bu faaliyetlerdeki hedefimiz; çocuklarımızın aktiviteler gerçekleştirerek sosyalleşmelerini desteklemek, bir gün de olsa telefonlarından uzak kalmalarını sağlamak ve aileleri yanlarında olmadan iletişim becerilerini geliştirerek bireysel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Etkinlik kapsamında verilen eğitimler ayrıca çocukların doğada karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkabilme becerilerine de olumlu katkı sağladı” denildi.  

AĞUSTOS’TA AİLELER KATILACAK
31 Temmuz’da 14-15 yaş grubuna yönelik yapılacak kamp, Ağustos ayında ise anne-çocuk, baba-çocuk seçenekleri ile ebeveynleri de kapsayacak şekilde devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber