ÇAYKUR ZİRAAT BOTANİK ÇAY BAHÇESİ YENİLENDİ ZİRAAT ÇAY BAHÇESİ YENİ ÇEHRESİYLE DAHA GÜZEL

İSMET KÖSOĞLU

Rize’ye özgü kara taş işlenerek yapılan yeni kapalı yerin girişmedeki ahşap tavana; “Bu İşletme Çayın Ülkemize gelişinin (06 Şubat 1924 tarih ve 407 Sayılı Kanun) 100.Yıl Anısına Yapılmıştır.06.Şubat 2024.” yazısı büyük beğeni topluyor.

Rize'yi tepeden gören ÇAYKURUN en leziz sıcak ve soğuk çaylarının içildiği ÇAYKUR Ziraat Botanik Bahçesinin yenilenmiş şekli ziyaretçilerin büyük beğenisi topluyor. ÇAYKUR Çay bahçesinde iki yıldır yapılan yenileme çalışmaları doğrultusunda ortaya çıkan görsel görüntü ve hizmet birimleriyle, hizmet kalitesi, yerli olduğu kadar yabancı turistlerinde ilgi ve beğenisi çekmeye devam ediyor. Yapılan araştırmaya göre de geçmiş yıllara göre bahçeye gelenlerin sayısında yoğun artış olduğu gözlendi. Yenilen açık alanlarda çoğaltılan masa, sandalye sayıları ve ziyaretçiler tarafından bir hayli beğenilen ve bu yıl hizmete giren ve de Rize'ye özgü kara taştan yapılmış kalın duvarları, olması gereken noktalardaki ahşap kaplamalarıyla çay hizmetinin verildiği kapalı mekân misafirler tarafından ilgi çekiyor.

Bahçeden bardağa Çay

Çay bitkisi bahçeleri çeşitliğinin yanında, bahçenin her tarafında her yıl çeşitliliği artarak çoğalan ve geleceğin önemli botanik bahçelerinden olma yolunda ilerleyen, Çaykur Hayrat Araştırıma Bahçesinde çoğaltılarak yeni bitki türleri dikilmekte olup, mevcut flora çeşitliliği çoğaltılarak yetiştirilen çay fidanları Rize’ye özgü mandalına, portakal bitkileri, çiçek türlerinin çeşitliliği artırılarak periyodik bakımları yapılmakta ve bu bitki ve ağaç türlerini tanıtan bilgiler her birinin yanında bulunan plakalara yazılı detaylarla tanıtılmaktadır.

Çayın başkenti ve yağmurun şehri Rize’ye turistik ziyarete gelip, şehri gezen turistlerin ilk uğrak yerlerinden olan, ÇAYKUR Ziraat çay bahçesi burada sadece çay bitkisini görmekle kalmıyor, ÇAYKUR mini çay fabrikasında çayın hangi aşamalardan geçtiğini yetkilerinin tanıtımıyla anlatılarak seyretmiş oluyorlar. Yabancı turistlere kendi dilleriyle tanıtım yapılıyor. Rize manzarasında asırlık manolya, çam, çınar ağaçları altında sıcak siyah, yeşil ve soğuk çay içmek

isteyenler binlerce kişinin tercih ettiği bahçelerden birisi olarak yoğun ilgi göremeye devam ediyor.

Rize kent merkezine 1.km gibi yakınlığı ve Rize’nin harika doğasıyla buluşmak isteyenlerin uğrak noktası durumunda olan, Çaykur Ziraat Çay bahçesi yeni yapılan iki otoparklarıyla, park sorunu olmayan, Çayla isimli yöresel yemeklerinin ve çay çeşitleri servisinin yapıldığı restoranıyla, Çaykur Çay satış mağazasıyla, seyir terası, çocuk parkıyla, Karadeniz’e, Rize Kalesi’ne, şehrin, batısına, güneyine ve sahiline hakim panoramik manzara eşliğinde açık havada ailece oturulup çay çeşitleri servis hizmetlerin verildiği, Çaykur Ziraat Çay Bahçesi Rize’de en çok fotoğraf çekilen yerlerden birisi olma konumunu koruyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi iklimine uygun Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirilen yeni ağaç ve çiçeklerle tüm açık alanlar daha gösterişli duruma getirildi. Camisi ve oldukça temiz tuvaletleriyle her gün yüzlerce misafiri ağırlayan, Çaykur Ziraat Botanik çay bahçesinin yeni şeklini bir hayli beğenen ziyaretçiler, yetkililere Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’e tebrik ve teşekkürlerini iletmelerini söylemeleri de dikkat çekiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber