CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Seçimine Tepki:

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, dün Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu seçimine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Suiçmez, mevcut başkan Bekir Aktürk’ün yeniden aday olmayı planladığını ancak “İçişleri Bakanlığı’nın baskısı, şantajı ve tehditleri karşısında adaylıktan çekilmek zorunda kaldığını” söyledi. Aynı şekilde, seçim için Ankara’ya gelen bir diğer aday olan Osman Aydemir’in de benzer baskılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Suiçmez, “Aydemir de aynı gerekçelerle adaylıktan çekilmek durumunda kaldı” dedi.

Suiçmez, yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla Kadir Delibalta’nın konfederasyona kayyum olarak atandığını belirtti. Suiçmez, bu duruma tepkisini “Bu nasıl bir rezalettir!” sözleriyle dile getirerek, yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Suiçmez, ayrıca konuyla ilgili olarak yarın Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Basın toplantısında daha fazla detay paylaşacağını belirten Suiçmez, açıklamasını “Artık bıçak kemiğe dayandı!” ifadeleriyle sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber