CUMHURİYET MAHALLESİ ÜRETEN KADIN DAYANIŞMASI (EL EMEĞİ ÜRÜNLER)

Ortahisar Belediyesi'nin desteği ile yapmayı planladığımız projemizi ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'nden başlatarak tüm mahallelerde kadınlarımıza yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.
Kadınların istihdamını önemseyen Ortahisar Belediyesi, Ortahisar Kent Konseyi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı işbirliği ile üreten kadınlara destek olmak istenmektedir.
Bu projeyi Cumhuriyet Mahallesinden başlatarak tüm mahallelere örnek olmak ve her mahallede üreten kadınlarımızı ekonomik anlamda güçlendirmek hedeflenmektedir.

Bu sebeple kazaziye, el işi, tekstil, örgü, tığ işi, takı, keçe, dikiş, süsleme, boyama, çanta, bez bebek, oyuncak, nakış, seramik, tahta işleri, cam boyama, resim, teship gibi birçok alanda üretim yapan kadınların ekonomilerine katkılarını desteklerken kadınların sosyal hayatta görünürlüğünü artırmak amaçlanmaktadır.
Kendi olanaklarıyla üretip tüketici ile buluşamayan kadınlara pazar imkanı sunmak.
Üretici kadınları ayda 2 gün birleştirmek, kaynaştırmak ve satış imkanı sağlamak. Üretim yapan kadınların tüketici ile buluşmalarına ve birlikteliklerine katkı sağlamak. Kadınların ürettiklerini pazarlarken sosyalleşmelerini ve hayata katılımlarını güçlendirmek. Üretici Kadınları kendilerini ekonomik yönden güçlendirebilecekleri yeni alanlarla tanıştırmak.
Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan kurslarımızda üreten kadınlarımıza destek olmak amacıyla mahallede bulunan belirli yerlerde stant açmak.
Ortahisar Belediyesi, Ortahisar Kent Konseyi ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı tarafından halka duyurulacaktır. Projenin uygulanmasında gönüllülük esastır. Proje faaliyetlerine Cumhuriyet Mahallesi'nde üretim yapan kadınlar ve mesleki kurs öğrencisi kadınlar esas alınır.
Katılımcılar; kazaziye, el işi, tekstil, örgü, tığ işi, takı, keçe, dikiş, süsleme, boyama, çanta, bez bebek, oyuncak, nakış, seramik, tahta işleri, cam boyama, resim gibi sergileyip satabilecek ancak hazır alıp satma ticareti yapmayacaktır.
İlk olarak 26 EKİM 2024 SAAT; 12:00'DA SANATEVİ'nde açılışını gerçekleştireceğimiz projenin daha sonra Cumhuriyet Mahallesi'nin belirli yerlerinde yapılması planlanmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber