Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Trabzon Turizmine Katkı: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Koru Otel’e 4 Yıldız!

2011 yılında KTÜ’nün turizm markası olarak kurulan ve 110 oda kapasitesiyle konaklama sektöründe hizmet vermeye başlayan KTÜ Koru Otel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı belgelendirme süreçlerinin ardından Turizm İşletme Belgesi (4 Yıldızlı Otel Belgesi) almaya hak kazandı. Belgelendirme çalışmalarına 2022 yılında başlandı. Bu süreçte; renovasyon ve altyapı iyileştirmeleri, dijital dönüşüm, organizasyonel yapının kurumsallaşması, kalite yönetim süreçlerinin oluşturulması ve kamu/özel sektör kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesi çalışmaları yürütüldü.

2 Yıl Boyunca Yatırım Yapıldı

2 yıl boyunca yapılan yatırımlarla öncelikli olarak Turizm İşletme Belgesi için gerekli olan ön belgelendirme çalışmaları yürütüldü. 2023 yılında, Trabzon Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından verilen ve ilk belge olan ‘Sıfır Atık Belgesi’ni ve ardından RoyalCert Belgelendirme kuruluşu tarafından verilen ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası Kalite Belgesi’ni aldı. Ardından 2024 yılı başında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Beklenen Süreç Tamamlandı

Uygunluk değerlendirmelerinin olumlu sonuçlanmasıyla Turizm İşletme Belgesi (4 Yıldızlı Otel Belgesi) almaya hak kazanılarak belgelendirme süreci tamamlandı. Kuruluşundan günümüze kadar 130 ülkeden 150.000’den fazla konuğu ağırlayan, konforlu konaklama ve kaliteli hizmet anlayışıyla bilinen KTÜ Koru Otel, bu belge ile marka değerini daha da yükseltti.

Nitelikli Mezunlar Yetiştiriliyor

Turizm sektöründe bakanlık onaylı konaklama hizmeti sunan KTÜ Koru Otel aynı zamanda KTÜ Maçka Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Akçaabat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında öğrencilere uygulama dersleri/mesleki staj imkânları sunarak eğitim-öğretim faaliyetlerine, nitelikli turizm mezunlarının yetiştirilmesine de önemli katkılar sağlamaktadır.

Hizmet Kalitesi Geliştirilecek

Koru Otel, stratejik hedefleri doğrultusunda Trabzon turizmine, Trabzon’un ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin tanıtımına daha fazla katkı sağlamaya, “Faaliyet alanlarında profesyonel, güler yüzlü hizmet anlayışı ile ekonomik ve hijyenik hizmet sunmak, çevre bilinci ve toplam kalite anlayışıyla insan kaynağının, teknolojiyi, bilgiyi en etkin ve verimli şekilde kullanarak konuklarının, çalışanlarının ve çözüm ortaklarının takdirini kazanmak...” misyonuyla her geçen gün hizmet kalitesini geliştirmeye ve marka değerini yükseltmeye devam edecektir.

“Yüksek Standartta Hizmet Anlayışı”

Belgenin alınması sürecinde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Koru Otel Müdürü Öğr. Gör. Yakup Heyal, “Misafirlerimizin beklentilerini aşmak ve konforlu konaklama imkânları sunmak için sürekli çaba sarf ediyoruz. Hizmet içi eğitimler, paydaşlarla güçlü iş birlikleri ve kalite akreditasyon süreçleri, sürekli gelişim yolundaki adımlarımızı belirliyor.  Bu belge, bizi daha da ileri taşıyacak ve gelecekteki misafirlerimize daha da yüksek standartlarda hizmet verebilme konusundaki kararlılığımızı pekiştirecektir. Süreç içerisinde sağlamış olduğu desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kaliteli Hizmetin Göstergesi”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise Trabzon turizmine katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Koru Otel'in, 4 Yıldızlı Otel Belgesi almış olmasından büyük bir memnuniyet ve gurur duymaktayız. Bu başarı, Üniversitemizin kaliteli hizmet anlayışının ve misafirlerimize sunduğumuz konforun bir göstergesidir. Koru Otel’in bu önemli belgeyi alması hem Üniversitemiz hem de bölgemiz adına büyük bir kazançtır. Emeği geçen tüm personelimizi kutluyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber