MESLEKİ VE TEKNİK LİSEDE BİLGİSAYAR VAR, LİSANSLI YAZILIM YOK

Toplumsal ve Tüketici Sorunlarıyla Mücadele Derneği olarak bizlerde okullarımıza bu eğitim öğretim döneminde sorunları çözüm odaklı dile getirerek elimizden geleni maddi ve manevi yapacağız.

Derneğimiz adına, dernek başkanımız Orman Endüstri Mühendisi Rasim Kırveli sorunları dile getirdi; ‘’2024-2025 Eğitim Öğretim yılının vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizin en büyük teminatıdır. Onların iyi eğitim alması adına devletimiz elinden geleni yapmaktadır. Bizlerde vatandaşlar olarak elimizden geleni yapmalıyız.

21 Adet İmac Bilgisayar var, Ama Lisanslı Grafik Tasarım Yazılımı Yok….!

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ricamdır, bakabilir, kontrol edebilir, Mesleki ve Teknik Liselerde Bilgisayar var, Ama kullanacağı lisanslı Yazılım Programları Yok…! Okul adı vermem doğru olmaz. Ama örnek vereyim grafik tasarım bölümü olan bir okulumuzda yaklaşık 21 adet İMac bilgisayar var fakat Adobe lisansı yok. Okullarda da işletmeler gibi lisanssız program kullanımı yasaktır.

Adobe şirketi, ABD merkezli, Kaliforniya bulunan, Dünya'nın 10 büyük grafik ve medya yazılımlarını üreten şirkettir. Firmanın reklamını yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın bu alanla ilgili kime sorsanız direk söyleyeceği Adobe programlarıdır. Bu bölümde okuyan öğrenciler bu yazılımın Fotomontajlar için Adobe Photoshop, Dergi,Katalog tasarımı için Adobe İnDesign, Yapay zeka destekli tasarımlar için Adobe Express gibi programlarını kullanmaz ise grafik tasarım alanında nasıl kendini geliştirip mezuniyetinden sonra iş bulsun. Bu konuda Adobe veya benzeri firmalarla Milli Eğitim Bakanlığımız bir anlaşma yapabilirse belki okullarımıza bu yazılım eğitim versiyonu olduğundan ücretsiz verilebilir.

Bizler dernek olarak üzerimize düşen ne varsa bu konuda yapmaya hazır olduğumuzu kıymetli Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirmek isteriz.’’ Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber