RİZE VE ERZURUM VALİLERİ 12 YILDIR DEVAM EDEN KIRIK TÜNELİNDE KIRIK TÜNELİNDE 12.500 METRE DELİNDİ,1.740 METRE KALDI

İSMET KÖSOĞLU

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi Tünel girişinde yaptığı açıklamada’’ bugün Rize Valimiz Sn. İhsan Selim Baydaş meslektaşım ve birçok yetkilimiz ile Kırık Tünelinde çalışmaları yerinde gördük. Karayolları 12.Bölge Müdürümüz ve firma yetkilileri burada. Toplamda 2 tüp 7.100x2=14200 metrede imalatımız devam ediyor.12.500 metre tamamen bitmiş durumda.1.740 metre daha imalat çalışmamız kaldı.4 vardiya halinde 24 saat çalışma devam ediyor. Bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Çalışmaları Cumhurbaşkanımız ve Vekillerimizde yakından takip ediyor. Zor biz zeminde delme çalışması çok dikkatli ve insan sağlığını tehlikeye düşürmeyecek şekilde devam ediyor’’ diye konuştu

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş açıklamasında’’ Erzurum Valimizin davetiyle Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleriyle Kırık Tünelinde buluştuk. Kırık ve Dallıkavak Tünelleriyle ilgili detaylıca teknik bilgiler edindik. Bu tüneller yalnızca Rize-Erzurum arasında bağlantı sağlayan yol değildir. Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan önemli bir yoldur. Yapımında sona yaklaştığımız İyidere Lojistik Limanımız tamamlanacak Tüneller sayesinde önemli bir işlevlik kazanacak. Kırık Tünelinin bir tüpünde 850 metre diğer tüpünde 882 metre kalmış. Bağlantı yolları ile tamamlandığında Doğu Anadol’umuz sahile daha kısa sürede ulaşacak stratejik bir yolumuz olacak. Şantiye sahasını gördük.4 taraftan devam eden çalışmaları sizlerin kanalıyla kamuoyuna duyurmuş oluyoruz’’ dedi.

KIRIK Tünelinin özellikleri

İhale ve yapım açılmasına 2012 yılında başlanan 7100 Metrelik KIRIK Tünelinde bugüne kadar çift tüpte 12.500 metre delme gerçekleştirildi.

2380 metre rakımlı Göl yurt geçidini aşmak için yapımına başlanan KIRIK Tüneli zirveden 917 metre aşağıda deliniyor. Erzurum’dan Rize istikametine doğru %4,75 derece eğimle yapılan tünel ile 15,8 km bağlantı yolları tamamlandığında 97 dakika zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacak. Proje tamamlandığında Rize Erzurum karayolu 42 km kısalarak 238 km ye düşecek.

Kırık Tünelindeki şantiyede yapılan geniş katılımlı bilgilendirme, toplantısına Erzurum ve Rize Valileriyle birlikte Erzurum 12.Karayolalrı Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, İspir Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, Erzurum Büyükşehir Genel Sekreteri Zeynel Aynalı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bilsel,İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun , Karayolları ve firma yetkilileri katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber