SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK BELEDİYE

Hizmetin her türlüsünde daima daha fazlasını yapmayı hedefleyen ve bunun için büyük gayret gösteren Akçaabat Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Akçaabat Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları çerçevesinde ilçedeki dezavantajlı ailelere kumanya, kıyafet, hasta karyolası, tekerlekli sandalye, kırtasiye, okul forma yardımı, hoş geldin bebek, gıda paketi yardımı, asker aile yardımı, evde kuaför hizmeti, psikolojik ve rehabilitasyon destek programı gibi birçok konuda destek veriyor. Belirlenen çalışma programı eşliğinde yılın her zamanında sosyal yardımlarda bulunan Akçaabat Belediyesi, Ramazan Ayı’nda paydaş kurumlarla da işbirliği halinde sıcak yemek dağıtımı ve yılın her haftası Salı pazarımızda sıcak çorba ikramı yapıyor. Tüm bunların yanı sıra Akçaabat’ta ikamet eden depremzede vatandaşlara da belediye imkanları ölçüsünde çeşitli desteklerde bulunuyor.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİ ÖZENLE BELİRLENİYOR

Akçaabat Belediyesince ilçedeki ihtiyaçlı ailelere yapılan yardımların daha doğru, adil, şeffaf ve hakkaniyetli olmasını sağlamak için gerçek ihtiyaç sahipleri ihtimamla belirleniyor.

İlçedeki gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde takip edilen yöntemi dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Gerçek ihtiyaç sahibi aileleri ve hemşehrilerimizi belirlerken de İçişleri Bakanlığımızın programını kullanıyoruz. Burada ilk adım olarak vatandaşımız Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze başvurusunu yapıyor. Vatandaşımızdan gerekli bilgiler alındıktan sonra İçişleri Bakanlığımızın programı üzerinden 12 farklı kurumdan sorgulama, analiz, durum tespiti ve değerlendirme yapılıyor. Sistem üzerinden alınan verilere göre biz de Akçaabat Belediyesi olarak gerekli yardımları vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Sorgulama sistemiyle uyguladığımız bu yöntem tamamen gerçek ihtiyaçlı ailelerin tespitine yönelik bir sistemdir. Bu sayede doğru, adil, şeffaf ve hakkaniyetli yardımlar yapmış oluyoruz.” Dedi.

SON İKİ YILDA 5 BİN 496 İHTİYAÇ SAHİBİ HEMŞEHRİMİZE ULAŞTIK

Akçaabat Belediyesince, ilçede yapılan sosyal yardımların geçmiş yıllardan beri devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ihtiyaç sahiplerine yapılan bu yardımların son yıllarda hem arttığını hem de çeşitlendirildiğini vurguladı. 

Başkan Ekim, “Özellikle son iki yıl içerisinde sosyal yardımlarımızın daha fonksiyonel hale gelmesi adına Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Bu müdürlüğümüz altında tüm yardımlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Ortalama bir rakam vermek gerekirse 2023 yılında 3 bin 599 hemşehrimize ulaştık. 2024 yılında ise bugüne kadar bin 897 Hemşşehrimize ulaştık. 2024 yılı sosyal yardımlarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

KIRTASİYE PAKETİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Sosyal yardımlardan bir tanesi olan ve okul döneminde ihtiyaçlı ailelerin çocuklarına verilen kırtasiye paketinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ailelerin de öğrencilerin de sevinçlerinin gözlerinden okunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü;” Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. 2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılı başlamadan belirli bir süre öncesinde biz kırtasiye yardımlarımız için başvurularımızı başlattık. Kırtasiye yardımımızdan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri faydalandı. Kırtasiye paketinin içerisinde ise temel okul materyalleri yer alıyor. Sadece kırtasiye yardımında 2023 yılında 654 ailemiz başvuru yaptı ve 1226 öğrencimize kırtasiye paketimizi teslim ettik. Biz, her yıl kırtasiye yardımında bulunuyoruz; bulunmaya da devam edeceğiz. Biz, biliyoruz ki halka hizmet Hakk’a ibadettir. Hemşehrilerimizin sadece sevinçli günlerinde değil sıkıntılı günlerinde de yanlarında yer alıyor; onların hayır dualarına nail oluyoruz. Biz, bir bütün olarak varız; büyük küçük tüm hemşehrilerimizin gönlünü kazanmakla ve onlara destek olmakla mükellefiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber