TİSKİ VE KTÜ'DEN ŞEHRİN ALTYAPISI İÇİN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından ortaklaşa hazırlanan “Avrupa Birliği Projeleri” imza töreni, KTÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Kamiloğlu ve KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevket Ateş katıldı. Trabzon’un altyapısının iyileştirilmesi noktasında önemli adımların atılmasına katkı sağlayacak olan projeler, üniversite-şehir iş birliğine ve bütünleşmesine destek olacak. İş birliği içerisinde hazırlanan “Avrupa Birliği Projeleri” ile şehrin altyapısının iyileştirilmesi adına önemli adımlar atılması hedefleniyor. Trabzon, altyapı noktasında yapılan ve yapılması planlanan projelerle Türkiye’ye örnek olacak. 

KAZANIMLAR SAĞLAYACAK
TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak şehir için durmadan çalışacaklarını ifade ederek, "KTÜ ile birlikte çalışmak, şehrimiz için önemli kazanımlar sağlayacak. Altyapı sorunlarımızın çözümü noktasında önemli adımlar atacağız. Desteği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç'e teşekkür ediyoruz" dedi. 

HER TÜRLÜ KİRLİLİK AZALTILACAK
Süreç ile ilgili bilgi veren Rektör Hamdullah Çuvalcı, “Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda, mevcut altyapı teknolojisinin artırılması ve iyileştirilmesi, iklim değişikliklerine uyum sağlanması, afet risklerinin önlenmesi, doğanın ve yeşil altyapının korunması, her türlü kirliliğin azaltılması konularında şehrimiz büyük kazanımlar sağlayacak. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber