TRABZON ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ'NDEN YENİ DÖNEM KONFERANSI: ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OLMAK

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, yeni dönem etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Dernek, uluslararası öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediği "Dünyada Uluslararası Öğrenci Olmak" başlıklı konferansla dikkat çekti. Konferans, Uluslararası Rabat Üniversitesi Doktora Öğrencisi ve MEB Bursiyeri Gökhan Bay tarafından verildi.

Konferansa, 16 farklı ülkeden toplam 25 kişi katıldı. Katılımcılar arasında, global eğitim fırsatları ve uluslararası öğrenci olmanın zorlukları üzerine derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular. Gökhan Bay, konuşmasında günümüz dünyasında uluslararası öğrencilerin karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar hakkında çarpıcı veriler sundu. Bay’ın aktardığına göre, dünya genelinde uluslararası öğrenci sayısı 5 milyonun üzerinde ve bu sayı, her yıl yaklaşık %6 oranında artış gösteriyor. Ayrıca, uluslararası öğrencilerin %60'ından fazlası, eğitim aldıkları ülkenin dilini öğrenmekte güçlük çekiyor. Bunların dışında Türkiye’de 336.366 uluslararası öğrenci var ve bunların 142.290’ı kız 194.076’sı erkek öğrencilerden oluşuyor.

Gökhan Bay, uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal entegrasyon süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları da dile getirerek, öğrenci destek sistemlerinin önemine vurgu yaptı. Konferans, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve uluslararası öğrenciler arasındaki dayanışma ve bilgi paylaşımını güçlendirdi.

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yılmaz konferanstan sonra aldığı sözlerde şunları belirtti; “Bu tür etkinliklerle uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı ve farklı kültürlerden gelen bireyler arasında köprüler kurmayı hedefliyoruz. İnşallah bu yılda yapacağımız programlar ile sizlere yönelik üst düzey projeler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu akşam özellikle öğrencilerimizin sorularına cevap veren, bilgi, birikim ve tecrübelerini aktaran değerli konuşmacımıza teşekkür ediyorum”

Program, konuşmaların ardından gerçekleştirilen sertifika töreni ve ikramlarla son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber