TRABZON VALİLİĞİNDEN AFATLA  İLGİLİ AÇIKLAMA YAYIMLADI

112 Acil Çağrı Merkezi ve Kaymakamlıklarda oluşturulan İlçe AFAD Merkezlerinden 332 ihbar alınmış olup ihbarlar en kısa süre içinde değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır.

Sürmene ilçemizde heyelanın ilk saatlerinde kaybolan Ali Kemal Demir adlı vatandaşımızın cansız bedeni yapılan arama faaliyetleri sonucunda bugün kıyıya 1 mil açıkta denizde bulunmuştur. 

821 personel (AFAD, DSİ, Karayolları, Belediyeler, Türk Telekom, Çoruh Edaş, Türk Kızılayı, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ulaştırma, Meteoroloji, STK), 177 iş makinası (DSİ, Karayolları, Belediyeler), 340 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere rüsubat çalışmalarına müdahale edilmektedir. 

Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 21 mahalle heyelan ve sel su baskınından etkilenmiş olup 8 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam etmektedir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 121 iş yeri, 25 konut ve 18 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. 

Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 125 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır. Bu hususta ürün zarar tespit çalışmaları sürdürülmektedir. 

Sürmene ve Araklı ilçelerinde 44 noktada 1749 abonenin kesintisi giderilmiş olup 4 km fiber hat yenilenmiştir, 15 noktada 568 abone için çalışmalar devam etmektedir. 

Araklı ilçesinde hasar gören 4 trafo merkezinde tüm arızalar giderilmiş olup enerji verilemeyen mahalle kalmamış, bazı haneler için arıza giderme çalışmalar devam etmektedir. Diğer merkezler çözüme ulaştırılmıştır. 

Türk Kızılayı 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 2180 yemek, 6650 içecek, 6650 ikramlık ve 3100 su dağıtımda bulunmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber