TTSO'da nakliye, otomotiv, oto yedek parça ve tersane sektörlerinin talepleri görüşüldü

TTSO 14. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri Temel Kofoğlu ve Emrullah Reis, Meslek Komitesi Başkanı Tuncay Albayrak, komite ve meslek grubu üyelerinin katıldığı toplantıda, sektörlerin talepleri ve çözüm önerileri dile getirildi.

SARP SINIR KAPISININ ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇIN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, nakliyecilerin Sarp Sınır Kapısında yaşadıkları sorunları bildiklerini ve bu konuda iyileştirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, yeni tır parkı yapılması düşünülen dolgu alanıyla ilgili proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Çelebi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili bakanlıklarla konu hakkındaki projenin görüşüldüğünü vurgulayarak, "Yeni dolgu alanında üzerinde sosyal tesisler, akaryakıt istasyonu gibi donatıların olacağı 120 dönümlük bir alan yaratılması düşünülüyor. Hatta gümrük işlemlerinin bu alanda yapılarak kapıdan geçişlerin daha hızlı olması da sağlanacak" ifadesini kullandı.

Çelebi, meslek komitesindeki sektörlerle ilgili kümelenme projeleri uygulanması için çalışma başlatacaklarını da ifade etti.

SEKTÖRLER TALEPLERİNİ İLETTİ

Toplantıda daha sonra katılımcı sektör temsilcileri talepleri ve çözüm önerilerini iletti. Uluslararası nakliyeciler; yeni yapılacak tır parkı konusunda dünyadaki iyi uygulama örneklerinin incelenmesini, Türk plakalı tırlara geçiş üstünlüğü verilmesi konusunun görüşülmesini, Kapıkule'de olduğu gibi yurt dışına çıkan tırlara vergisiz yakıt uygulamasının Sarp'ta da verilmeye başlanmasını, Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarına sadece Türk plakalı değil yabancı plakalı tırların da yönlendirilmesi gibi konuların gündeme alınmasını talep etti.

Tersane temsilcileri ise Yeniçam Tersane alanının genişletilmesi için dolgu alanı ve bazı mülkiyet sorunlarının çözülmesini talep etti.

OTO YEDEK PARÇA VE SERVİS HİZMETLERİ ORGANİZE SANAYİ SİTESİ KURULMALI

Otomotiv ve yedek parça sektörü temsilcileri ise oto sanayilerin derme çatma görüntülerle şehre yakışmayan şekilde hizmet verdiğini, mevcut şartların çok yetersiz olduğunu ifade ederek, "Bazen bina altlarında hizmet verilmeye çalışılıyor. Yedek parça ve servis hizmetleri organize sanayi sitesi çalışması var. Her biri 650 metrekarelik 150 dükkanla modern şartlarda hizmet verilmesi planlanıyor. Teknik personel ve kalifiye eleman yetersizliği her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de  en büyük sorunumuz. Yeni iş yeri açmak isteyenlerde mesleki yeterlilik şartları aranması gerekli" ifadesi kullanıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber