TÜRK ASRI VE TÜRKİYE YÜZYILINDA DİL BİRLİĞİ…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasasında yer alan madde: 3. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

26 Eylül Türk dil bayramını TÜRKAV olarak, Milletin hizmetinde olan Kamu Çalışanları sorumluluğuyla kutluyoruz. Bu anlayışla bu gün 26 Eylül’ de ayni ülküyü, töreyi, hatıraları ve millet olma şuurunun varlığı olarak dilin önemli olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Türk Devlet Teşkilatının (TDT) dil birliği için yaptığı/yapacağı çalışmalarının büyük bir coğrafyada yer alan Türkçenin varlığının hakkının teslimini yürekten desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. 21. Yüzyılın zorlulukları ve fırsatları karşısında, Türkiye ve Türk dünyası gerçeğinde dil birliğinin önemli işler yaparak iz bırakacağı muhakkaktır.

Türk milleti, sağlam kalpli ve şahsiyetli kimseler olarak yüreği sevgi doludur. Bunu anlatan da dilidir. TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; dünyanın riskler ve çelişkiler çağının derinliklerine doğru giderken, Türkçe ile bilgi toplumuna ilerleyeceği görülmektedir. Eğitimdeki dil birliği Türk dünyası coğrafyasının gücünün oluşması olacaktır. Ve Türk Milletlerinin birleştirilmesinde ayni dilin konuşulmasının gerekliliğini ifade eden TÜRKAV, bütün mensuplarıyla bu anlayışın önemine dikkatleri çekmektedir.

TÜRKAV, insan ve milletin bir bütün olduğunu ve dilin birleştiriciliğinin tartışılmazlığını Milletin varlığında, Anayasal sistem içinde ifade etmektedir.

TÜRKAV, Türkçenin yer isimlerinde de ayni dilin kullanılması gerektiğine dikkatleri çekerek, yaptığı çalışmalarında yer vererek önemini kamuoyunun bilgilerine sunmuştur/sunmaktadır.

TÜRKAV, insan ve toplumun bir bütün olduğunu ifade ederken, dilin birleştiriciliğinin tartışılmazlığını Milletin varlığında Anayasal sistem içinde ifade etmektedir. TÜRKAV’ da bütün mensuplarıyla bu anlayışın içinde olmuştur.

Türk dil bayramı kutlu olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber