Türkiye Yazarlar Birliği'nden Etkileyici Etkinlikler

Açıklamada, festival kapsamında gerçekleştirilen bazı programların Yazarlar Birliği paydaşlığında icra edildiği ve şehrin kültürel yapısına önemli bir ivme kazandırdığı belirtildi.

Festival kapsamında öne çıkan bazı etkinlikler şu şekilde gerçekleşti.

* "Gençliğin İmarında Edebiyatın Etkileri" konulu, TYB ve KYB ortak söyleşi programı, Saadet Yılmaz ve Mehmet Kartal'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Söyleşi de, gençlerin edebiyatla olan ilişkilerini ve edebiyatın kişisel gelişimlerine yönelik katkıları ele alındı.

* Bahriye Kefelioğlu Bektaş, Okur Buluşması: Yazar Bahriye Kefelioğlu Bektaş, okurlarıyla bir araya gelerek eserleri ve edebiyat dünyasıyla ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

* "Edebi ve Güncel Yaşamdan Kesitler" adlı söyleşide ise, Akademisyen M. Zafer Ayar'ın moderatörlüğünde Bahaettin Kabahasanoğlu, Haydar Çoruhlu ve Tahir Orhan'ın katılımlarıyla edebiyatın yanı sıra güncel yaşamın bazı ironik düşündürücü yönleri ele alındı

* "Şiirlerde Trabzon" konulu dinleti de Saadet Yılmaz, Bahriye Kefelioğlu Bektaş, Hızır Aktaş, Ali Kılıç ve Beyza Nur Piştofoğlu tarafından sahne alınarak, Trabzon'u anlatan şiirler seslendirildi.

Kamuran Tuna, festivale katılan tüm yazarlara ve sanatçılara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin Trabzon'un kültürel hayatına önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber