Ünlü Oyuncu Seymen Aydın: Trabzon Mor Pazar’a sahip çıkmalı

Ortahisar Belediyesi tarafından Tarihi Avrasya Pazarı’nda hayata geçirilen Mor Pazar’da etkinlikler devam ediyor. Trabzonlu Ünlü Oyuncu Seymen Aydın, Trabzon halkının yoğun ilgi gösterdiği Mor Pazar’da üreten kadınlarla söyleşide bir araya geldi. 
Söyleşiye Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Nehbit, Yönetim Kurulu Üyeleri, Avrasya Pazarı esnafı ve Mor Pazar’ın ziyaretçileri katıldı. 
Söyleşinin başlangıcında Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Nehbit, Mor Pazar ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmenin ardından söyleşiye geçildi. 

“KARADENİZ KADINI TARİH BOYUNCA ÇOK ÖNEMLİ BİR PROFİL ÇİZDİ”
Mor Pazar örneği üzerinden giderek, Trabzon kadınının hayatın her alanında çok başarılı işlere imza attığını kaydeden Aydın, “Karadeniz kadını istediği zaman ülkeyi bile yönetir. Türk kadınının genel özelliği bu ama bizim ekstra bir özelliğimiz var. Bu coğrafya zor ama Karadeniz kadını bu zorluklara rağmen tarih boyunca çok önemli bir profil çizdi ve çizmeye devam ediyor. Ekonomide, siyasette, sporda ve daha birçok alanda Karadeniz erkeği öndeyse onun arkasında Karadeniz kadını vardır” diye konuştu.

TRABZON MOR PAZAR’A SAHİP ÇIKMALI 
Trabzonluları Mor Pazar’a davet eden Seymen Aydın, “Turizm kenti Trabzon’da, Trabzon’a özgü el işlerinin yapılması, tanıtılması muhteşem bir proje. Mor Pazar, bu anlamda kent için çok önemli bir destinasyon... Sadece yerli ve yabancı turistler değil, Trabzonlular da Mor Pazar’a sahip çıkmalı ve destek olmalı. Bir şeylere başladığınız zaman tabi ki eksiklikler olur, zorluklar, engeller karşınıza çıkar. Bunlar hayatın her alanında var. Önemli olan yaptığınızın arkasında durmaktır. Bana göre, bir şey yapılırken onun sürdürülebilirliği ve işlevselliği yapılan işten daha önemli. Trabzon kadını zaten tuttuğunu koparır, bu işte de siz tuttuğunuzu koparacaksınız. Buna inanıyorum” dedi. 
Aydın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya, Ortahisar Belediyesi’ne ve Mor Pazar’ın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Seymen Aydın daha sonra pazarı gezdi ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber