"Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin Kırsal Alanlardaki Kadınların Güçlendirilmesi Projesi’nin birinci aşama eğitimi tamamlandı

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteklemiş olduğu Kırsal Alanlardaki Kadınların Güçlendirilmesi Projesi’nin birinci aşama eğitim çalışmalarını 18-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında tamamladık.

Projemizin genel hedefi Rize’nin kırsal alanlarda yaşan kadınlarımızı güçlendirilmesidir. Proje kapsamında Rize’nin kırsal alanlarda yaşan kadınların kadın haklarını savunma kapasiteleri oluşturulacaktır.

Eğitim çalışmalarına toplam 63 kadın katılmıştır. Eğitime katılan kadınların tamamı Rize’nin kırsal bölgelerinde yaşayan kadınlardan oluşmaktadır. Her katılımcı evinden alınıp eğitim organizasyonunun yapıldığı otele getirilmiştir. Eğitimler bittikten sonra aynı şekilde her katılımcı beyan ettikleri adreslere bırakılmıştır.

Eğitim organizasyonlarında kadınların özel ve kamusal alanda haklarını kullanmalarına, haklarının ihlal edilmesini önlemelerine ve sosyal, yasal ve politik savunuculuk için becerilerinin artırılmasına yönelik konu başlıklarının sunumları yapılmıştır.

Bilginize saygılarımla sunarım,

Berrin Yeğen

Yönetim Kurulu Başkanı

Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği – BIZ DE VARIZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber